Kervan Gıda halka arzdan elde edilen geliri nasıl kullanacak?
Türkiye’deki en yüksek yumuşak şeker üretim kapasitesine sahip Kervan Gıda’nın, OYAK Yatırım liderliğinde yürütülen ve 26 - 27 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen talep toplama süreci tamamlandı.
Türkiye’deki en yüksek yumuşak şeker üretim kapasitesine sahip Kervan Gıda’nın, OYAK Yatırım liderliğinde yürütülen ve 26 - 27 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen talep toplama süreci tamamlandı.
KAP’tan yapılan açıklamaya göre arzda toplam 268.847 yatırımcıdan 875.183.534 pay talep toplandı. Halka arz edilen toplam pay adedi ise 51.750.000 oldu.
Yoğun ilgi ile karşılanan talep toplama süreci sonucunda Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının 34,2 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının 10,7 katı ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının da 2,6 katı talep geldi. Süreç sonucunda, pay başına nihai halka arz fiyatı 9,00 TL olarak belirlendi.
“Gösterilen ilgiden ötürü tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz…”
Kervan Gıda’nın talep toplama sürecinde gördüğü ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Kervan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başar, elde edecekleri geliri büyüme odaklı kullanacaklarını belirtti.
Başar “Halka arz sürecimizin talep toplama dönemini tamamladık. Süreç boyunca bireysel ve kurumsal yatırımcılardan gördüğümüz büyük ilgiden dolayı çok mutluyuz. Bu süreçte bizimle birlikte hareket eden konsorsiyum lideri OYAK Yatırım başta olmak üzere tüm konsorsiyum üyelerimize, ilk duyuruyu yaptığımız andan itibaren kurumumuzu yakından takip eden sektör basınına, süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve tabii ki bize güvenen ve talep toplama sürecimize yoğun ilgi gösteren kurumsal ve bireysel tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
Gelirin yüzde 55’i yurt dışı yatırımlarında kullanılacak…
Elde edecekleri geliri nasıl değerlendireceklerini anlatan Şükrü
Başar, “Halka arzdan elde edilecek geliri üç ana alanda değerlendireceğiz. Halka arz gelirinin yüzde 55’i ile Avrupa’da yeni bir yatırım / satın alım yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda araştırmalarımıza başladık. İç pazara yönelik olarak ise kaynağın yüzde 25 ile yapılmakta olan yatırımların fonlanmasını ve fabrika binası satın alımının finanse edilmesini düşünüyoruz. Kalan yüzde 20’lik kısım ile de kurumun finansal yapımızın daha da güçlendirilmesini amaçlıyoruz” dedi.
Şükrü Başar, “Yumuşak şekerin en çok tüketildiği ülkelerde Amerika, İngiltere, Almanya ve Rusya’da kendi şirketlerimiz, bağlı ortaklıklarımız bulunuyor. Hali hazırda dünyada en çok çeşit üreten yumuşak şeker firmasıyız. Globalde ciro olarak sekizinci sıradayız' dedi.