LGS tercih sonuçları açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını, "http://www.meb.gov.tr" internet adresinden açıkladı.

LGS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 28 Haziran-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen LGS tercih işlemlerinin ardından sıra yerleştirme sonuçlarına gelmişti.

LGS kapsamındaki merkezi sınavla öğrenci alacak okulların bu yılki kontenjanları ile geçen seneki yüzdelik dilimleri, e-Okul sistemi üzerinden açıklandı. Tercihler 17 Temmuz 2024 tarihinde sona erdi.

2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu MEB tarafından yayımlandı.

LGS tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklandı. Sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri de bulunuyor. Ayrıca SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildiriliyor.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse SPK, 7 şiketin sermaye artırımını onayladı Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA bugün 2.4 milyar liralık net alım yaptı! Oba Makarna'dan yaşanan patlamayla ilgili açıklama BIST’ten 4 şirkete tedbir kararı!