Mehmet Şimşek’ten Fitch yorumu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X platformunda yaptığı açıklamayla uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Türkiye’nin kredi notunu arttırmasını değerlendirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu bu yıl ikinci kez artırdı. Böylece Türkiye, 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülke oldu.

Fitch, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan BB- seviyesine yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X platformunda yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Türkiye'nin makroekonomik istikrarını güçlendiren programların bir sonucu olduğunu vurguladı.

Şimşek, Türkiye'nin 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşu tarafından not artışı alan tek ülke olduğuna dikkat çekti. Bakan, ekonomiye duyulan güvenin artırılması ve kazanımların kalıcı hale getirilmesi amacıyla bu hafta açıklanan Orta Vadeli Program’ın (OVP) önemine de değindi.

Türkiye, uygulanan ekonomi politikaları sayesinde uluslararası arenada finansal dayanıklılığını güçlendirerek not artışları ile bu başarıyı pekiştirmiş oldu.

Mehmet Şimşek’in X platformunda yaptığı açıklama ise şu şekilde;

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu yıl kredi notumuzu ikinci kez artırarak B+’dan BB-’ye yükseltti. Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz. Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Programımızla son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız.

https://x.com/memetsimsek/status/1832314771380510974

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler