Merkez Bankası'nın Brüt Rezervleri Tarihi Zirvede

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervleri 148,4 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaştı. Bir önceki hafta olan 28 Haziran'da bu rakam 142,9 milyar dolardı.

Ekonomist Ali Orhan Yalçınkaya'nın CNBC-e'ye yaptığı hesaplamalara göre, 5 Temmuz haftasında brüt rezervler 5,5 milyar dolar artarak 148,4 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Bir önceki hafta olan 28 Haziran'da bu rakam 142,9 milyar dolardı.

Net Rezervlerde de Artış Gözlemlendi

Net uluslararası rezervler de aynı dönemde 4 milyar dolar artış göstererek 43,4 milyar dolara yükseldi. Bu artışın, Merkez Bankası'nın nette 5,3 milyar dolar döviz alımı yapmasından kaynaklandığı hesaplanıyor.

Swap Hariç Rezervler Yükselişte

Merkez Bankası'nın analitik bilançosuna göre, swap hariç net rezervler bir önceki hafta 11,6 milyar dolardan 6,5 milyar dolar artarak 18 milyar dolara çıktı. Swap hariç net rezervler, 31 Mayıs'ta Mart 2020'den bu yana ilk kez pozitife dönmüştü.

Resmi Veriler Bekleniyor

Merkez Bankası, rezerve ilişkin son verilerini perşembe günü saat 14.30'da açıklayacak.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler