Merkez'in kararı sonrası borsa yükseldi, CDS düştü

TCMB, beklendiği gibi politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. Bu kararın ardından Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 2'ye yaklaşan bir yükseliş gösterdi. Öte yandan, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi de (CDS) 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), beklendiği gibi politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. Bu kararın ardından Borsa İstanbul'da hareketlilik yaşandı. BIST 100 endeksi, yüzde 2'ye yaklaşan bir yükselişle gün içerisinde şu ana kadar en yüksek 9980 puana kadar yükseldi.

Tüm sektör endeksleri yükselirken, yüzde 3 değer kazanan bankacılık endeksi ise sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran endeks konumunda bulunuyor. Bankacılık endeksinin ardında gayrimenkul yatırım ortaklığı yüzde 2,2, ulaştırma yüzde 1,9, bilişim yaklaşık yüzde 2, holding yüzde 1,9 değer kazandı.

Kararın ardından dolar/TL yüzde 0,2 azalışla 34,0130, avro/TL yüzde 0,4 artışla 38,0590, sterlin/TL yüzde 0,2 artışla 45,1940'tan işlem görüyor.

CDS'de olumlu etki 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) ise 256,5 baz puanla Şubat 2020'den bu yana görülen en düşük seviyeye yaklaştı.

Analistler, TCMB'nin karar metninden alınan sinyallerin enflasyonla mücadelenin ciddi şekilde devam edeceği şeklinde yorumlandığını kaydederek, bu durumun Türk lirası varlıklara olan talebi destekleyebileceğini ifade etti.

Kaynak: Dünya

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi Oba Makarna'dan yaşanan patlamayla ilgili açıklama