Model portföyünde değişikliğe gitti

Yatırım Finansman model portföyünden Turkcell'i çıkardı, Şişecam'ı ekledi.

Yatırım Finansman model portföyünden Turkcell'i çıkardı, Şişecam'ı ekledi.

Detaylar şu şekilde:

BIST100 karşılaştırma ölçütü aynı dönemde %12 yükselirken, Mart 2023'ten bu yana USD bazında %43 düşen SISE'nin mevcut hisse fiyatında zayıf yakın vadeli kazanç performansının büyük ölçüde iskonto edildiğini düşünüyoruz.

Euro bölgesi PMI'ın halihazırda dibe vurması ve ECB/FED'in faiz indirimlerinin önümüzdeki 12 ay boyunca talepte daha fazla toparlanmayı teşvik etmesi nedeniyle marjlarda 2Y'24'ten itibaren konjonktürel iyileşmenin gerçekleşmesini bekliyoruz.

Ayrıca, elektrik ve doğalgaz tarifelerindeki artış beklentisi nedeniyle iç piyasadaki potansiyel maliyet baskısı ile ürün fiyat/karışımının düşüş eğilimini tersine çevirmesini bekliyoruz. 
SISE için TP değerimiz 65,00 TL/hisse olup, %35 yukarı yönlü potansiyel sunmaktadır.

Güçlü hisse performansının ardından, bize göre şu anda adil nakit akışı katlarına yakın işlem gören TCELL'den kar alıyoruz. Hisse, portföyümüze eklendiği Temmuz 2023'ten bu yana %162 nominal ve %54 göreceli performans gösterdi.

BofA bugün 1.7 milyar liralık net alım yaptı! SASA'dan sermaye artırım başvurusu BofA bugün 2.4 milyar liralık net alım yaptı! SPK’dan 3 şirketin sermaye artırımına onay Şişecam hisse yorumu: Yüksek getiri potansiyeli BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse