Morgan Stanley, Türk bankaları için hedef fiyatlarını aşağı yönlü revize etti

Morgan Stanley ekonomistlerinin Türkiye ziyareti sonrasında yayınladığı raporda, bankaların hedef fiyatlarını aşağı çekti.

Morgan Stanley ekonomistlerinin Türkiye ziyareti sonrasında yayınladığı raporda, bankaların hedef fiyatlarını aşağı çekti.

Morgan Stanley raporunda şu değerlendirmeleri yaptı:

"Ekonomistimiz, enflasyonun inatçı kalması nedeniyle ilk faiz indirimini 1Ç25'te olacağı tahminini sürdürüyor. TCMB'nin enflasyonu düşürmeye odaklanması, 3. çeyrekte Türk bankaları için daha yüksek rezerv gereksinimleri gibi daha sıkı makro ihtiyati tedbirlerin uygulanması anlamına geliyor, bu da marj görünümünü olumsuz etkiliyor.

Fonlama maliyetleri, faiz indirimleri gerçekleşene kadar yüksek kalmaya devam ederken ve kredi büyüme tavanları yeniden fiyatlandırmayı sınırlarken, marj dönüşümü daha da ileriye itiliyor

3. çeyrek sektör trendleri, BRSA verilerine göre özel bankalarda NII'nin çeyrekten çeyreğe düştüğünü, yönetim rehberliğinin ise 1H24 sonuçlarıyla bir iyileşme öngördüğünü gösteriyor. Bu, 2024 için tahminlerimizde marjlar için daha düşük bir çıkış oranına yol açarak, 2025 marj dönüşümü için daha düşük bir başlangıç noktası oluşturuyor.

Varlık kalitesinin bozulması, bankaların beklediği gibi bir eğilim gösteriyor ve 2025'te yıllık bazda karşılıkların artış göstermesini bekliyorlar. Bununla birlikte, FY25-26 net gelir tahminlerimizi ortalama %19 oranında düşürüyoruz, bu da bizi konsensüsün %13 altında bir seviyeye getiriyor.

Akbank'ta Eşit Ağırlık'a geçiyoruz, 2025 kazanç dönüşüm hikayesine daha cazip bir giriş noktası beklerken Türkiye'de hiçbir Ağırlığı Artır pozisyonumuz kalmadı".

Borsa düşüyor, hisse geri alımları artıyor BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Yabancı oranı sürekli artan hisseler Model portföyünde değişikliğe gitti BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse