'NATO, Biden’in seçimi kazanacağına inanmıyor'

ABD merkezli danışmanlık şirketi Eurasia Group’un Başkanı Ian Bremmer, Washington’daki NATO zirvesi katılımcılarının ABD Başkanı Joe Biden’in durumundan son derece endişeli olduğunu ve kasımdaki seçimi kazanabileceğine inanmadığını belirtti.

MSNBC televizyonuna konuşan Bremmer, “NATO liderleri, Biden’ın dört yıl daha çalışabileceğini düşünmüyor.

Zirve katılımcılarından, bırakın dört yıl daha başkanlık yapmasını, dört ay daha etkili bir seçim kampanyasını yürütemeyeceği duydum” ifadesini kullandı.

Bremmer, zirvede konuşma fırsatı bulduğu liderlerin, Biden’ın kötüleşen akıl sağlığı nedeniyle yeniden seçilme şansının çok düşük olduğuna inandığını söylerken, dünya liderlerinden basına sızdırılan bilgilere atıfta bulunarak, ABD Başkanı'nın bir toplantıda aynı hikayeyi iki kez tekrarlayabildiğini veya iyi tanıdığı birini daha sonra hatırlayamayabildiğini kaydetti.

NATO üyelerinin, özellikle ABD’nin blok içindeki kritik rolü nedeniyle Biden’ın durumundan endişe duyduğunu dile getiren uzman, müttefiklerin, ABD’nin ittifaktaki katılımını azaltmak isteyen Donald Trump’ın iktidara gelebileceğinden korktuğunu belirterek şunu kaydetti:

Biden’ın durumu hakkında son derece endişeli olduklarını söylediklerinde, bu onlar için bu bir ulusal güvenlik meselesi.

Başkan Biden, Trump ile 27 Haziran'da yaptığı canlı yayın tartışmasında ikinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek performans sergileyememiş, program sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

Canlı yayındaki kötü performansın ardından demokratların, Biden’in başkanlık yarışından çekilebileceğini dile getirmeye başlamıştı.

Ancak Beyaz Saray, Biden’ın başkanlık yarışından “kesinlikle” çekilmeyeceğini bildirmişti. Sözcü Jean-Pierre, 8 Temmuz'da, Biden'da herhangi bir seviyede Parkinson hastalığı olmadığını, görev süresi boyunca yıllık sağlık kontrolü çerçevesinde şu ana kadar sadece 3 defa nörolog tarafından muayene edildiğini açıklamıştı.

ABD Temsilciler Meclisinde görev yapan Demokrat Parti üyeleri 9 Temmuz’da Biden’ın sağlık durumu nedeniyle başkanlık seçimlerinden çekilip çekilmemesini tartışmak üzere grup toplantısında bir araya gelmişti.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Borsa düşüyor, hisse geri alımları artıyor BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Model portföyünde değişikliğe gitti