Norveç, 5 yıl sonra Türkiye'ye yönelik kısıtlamaları kaldırıyor

Norveç, Türkiye'ye yönelik 2019'dan bu yana uyguladığı savunma sanayi kısıtlamalarını kaldırıyor. Açıklama bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelen Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide tarafından bizzat yapıldı.

Norveç, Türkiye'ye karşı 2019 yılından bu yana uyguladığı savunma sanayi kısıtlamalarını kaldırma kararı aldı. Bu gelişme, bugün yapılan üst düzey görüşmeyle resmiyet kazandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Norveç'in Türkiye'ye yönelik kısıtlamaları kaldıracağı müjdesi verildi. Bakan Fidan, bu karar karşısında memnuniyetini dile getirerek, bu tür kısıtlamaların müttefiklik ilişkilerine zarar verdiğini vurguladı.

2019'da Alınan Karar Geri Alındı

Bilindiği gibi, Norveç 2019 yılında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nın ardından savunma sanayi alanında Türkiye'ye yönelik bazı kısıtlamalar getirmişti. Bu karar, iki ülke arasındaki ilişkilerde gerginliğe neden olmuştu.

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi Oba Makarna'dan yaşanan patlamayla ilgili açıklama