Ortaya çıktı! TAB Gıda'daki ünlü hissedar kim?

Burger King, Arby's, Popeyes, Usta Dönerci, Sbarro, Usta Pideci, Subway, Döner Stop markalarıyla 1.500'den fazla restoran ile hizmet veren TAB Gıda, bu hafta talep toplayacak. Öte yandan spor yorumculuğuyla bilinen İş İnsanı Ömer Üründül'ün Burger King markasıyla bağlantısı bulunuyor.

TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (TABGD) halka arzında 18-19-20 Ekim tarihlerinde üç gün süreyle talep toplanacak.

Şirket'in mevcut 232 milyon 417 bin TL olan sermayesinin 261 milyon 292 bin TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 28 milyon 875 bin TL paylar ile mevcut ortaklardan TFI TAB Gıda Yatırımları AŞ’ye ait 23 milyon 625 bin TL nominal değerli B grubu paylar olmak üzere toplam 52,5 milyon TL pay halka arza konu edilecek.

1 TL nominal değerli paylar 130,00 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. Halka açıklık oranı yüzde 20,09, büyüklüğü 6 milyar 825 milyon TL olacak.

ÖMER ÜRÜNDÜL DETAYI

Öte yandan Üründül Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Üründül, Burger King'in Türkiye'deki hissedarları arasında. Hobi olarak yaptığı spor yorumculuğuyla da tanınan Üründül, evli ve 2’si erkek 1’i kız olmak üzere 3 çocuk babası.

ÇEŞİTLİ YATIRIMLARI VAR

Burger King ve Ytong Türkiye şirketlerinin hissedarı ve yönetim kurulu üyesi olan Ömer Üründül, inşaat, gıda, eğlence ve özellikle enerji sektöründe çeşitli faaliyetler gösteren Sedko İnşaat A.Ş. ve Üründül Enerji Yatırımları A.Ş.’nin de kurucu ortaklarındandır ve Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Borsa düşüyor, hisse geri alımları artıyor BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Model portföyünde değişikliğe gitti