Özata Denizcilik’in talep toplama tarihi belli oldu

Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret AŞ, halka arz sürecine giriyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arz kapsamında, 27-28-29 Ağustos tarihlerinde üç gün süreyle talep toplanacak.

Yalova Tersaneler Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve denizcilik sektöründe bakım, onarım, gemi dönüşümü gibi hizmetler sunan Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret AŞ, halka arz sürecine giriyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arz kapsamında, 27-28-29 Ağustos tarihlerinde üç gün süreyle talep toplanacak.

Vakıf Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda, Özata Denizcilik'in payları %35 oranında iskonto ile 105,00 TL'den satışa sunulacak. Şirketin çıkarılmış sermayesi, halka arz sonrası 60 milyon TL'den 71 milyon 350 bin TL'ye yükseltilecek. Toplamda 13 milyon 350 bin TL nominal değerli paylar, sermaye artırımı ve ortak satış yöntemiyle halka arz edilecek.

Halka arz edilen payların %50'si yurt içi bireysel yatırımcılara, diğer %50'si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek. Sabit fiyatla talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzın büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar 401 milyon TL olması bekleniyor. Halka arz sonrası Özata Denizcilik'in halka açıklık oranının %18,71 olması öngörülüyor.

Denizcilik Sektöründe Güçlü Bir Oyuncu

Özata Denizcilik, 28 bin ton kaldırma kapasiteli Dok 2 ve 10 bin ton kaldırma kapasiteli Dok 6 yüzer havuzlarıyla 300 metreye kadar her tip gemi ve deniz taşıtının tamir, bakım ve onarım hizmetlerini sunuyor. Şirket, ayrıca gemi dönüşüm projelerinde de uzmanlaşmış durumda. Şirketin net satışlarının %99’u bakım ve onarım hizmetlerinden, hasılatının %93’ü ise ihracat gelirlerinden oluşuyor.

Sürdürülebilir Enerjiye Yatırım

Özata Denizcilik, çevreye duyarlılığı ve sürdürülebilir enerji kullanımını destekleyen projeleriyle de dikkat çekiyor. Şirket, elektrik giderlerini azaltmak amacıyla 1,2 MW kapasiteli çatı GES (Güneş Enerji Sistemi) projesini hayata geçirdi ve kendi enerji ihtiyacının bir kısmını bu projeden karşılamaya başladı.

ISO 14001, OHSAS 45001, ISO 9001 ve RMRS sertifikalarına sahip olan Özata Denizcilik, kalite, çevreye duyarlılık ve iş sağlığı güvenliğine verdiği önemle sektördeki konumunu güçlendiriyor. 2024 yılı ilk çeyreği itibarıyla 1 milyar 648 milyon TL'lik özkaynağa sahip olan şirket, dünya genelindeki müşterileri için tamir, refit, retrofit ve dönüşüm projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kaynak: Foreks

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse SPK, 7 şiketin sermaye artırımını onayladı Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA bugün 2.4 milyar liralık net alım yaptı! Oba Makarna'dan yaşanan patlamayla ilgili açıklama BIST’ten 4 şirkete tedbir kararı!