Pegasus PGSUS hisse yorum ve teknik analizi

Yapı Kredi Yatırım, PGSUS-Pegasus için hedef fiyatını 630 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu

Yapı Kredi Yatırım, PGSUS-Pegasus için hedef fiyatını 630 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Pegasus , 4Ç22 finansallarında 254 milyon avro net kar açıklayarak, piyasa ortalama beklentisi 156 milyon avro’yu ve bizim tahminimiz olan 125 milyon avro’yu farklı bir şekilde geçti. Net kardaki olumlu sapma şirketin tarihi yüksek VAFÖK marjı kaynaklı olurken, görece azalan finansman giderleri ve 28 milyon avroluk ertelenmiş vergi geliri de sapmayı
destekledi.

Şirketin 4Ç22 sonuçlarını olumlu karşılıyoruz ve hisse performansı için destekleyici buluyoruz. Hisse için AL önerimizi 630 TL hedef fiyatla koruyoruz.

Pegasus’un konsolide gelirleri yıllık %127’lik artışla 675 milyon avro olurken, hem bizim hem de piyasa beklentisinin üzerinde gelen bu tutar, Kovid-19 öncesi dönemde 4Ç19’da kaydedilen gelirin %71 üzerinde kaldı.

Toplam taşınan yolcu sayısında aynı dönemdeki %7’lik daralmaya karşın, gelirlerde gözlemlenen iyileşmeyi sağlayan ana faktörler, şirketin kapasitesinin çok daha yoğun kısmını dış hatlara aktarması ve dış talebin de güçlü olduğu bu dönemde yolcu birim gelirlerinde ve yan gelirlerde yakalanan %70’e yaklaşan artışlardır.

Pegasus’un birim akaryakıt gideri ve ton başı akaryakıt maliyeti, 4Ç19 ile karşılaştırıldığında %57 yukarıdadır. Akaryakıt hariç birim gider olarak bakıldığında ise 4Ç19’a paralel bir seyir vardır. Şirketin toplam birim gideri 4.1 avro cent ile 4Ç19un %21 üstüne çıkarken, aynı dönemde şirketin toplam birim gelirlerinde yakaladığı %50’ye yakın artışın gerisinde kalmıştır ve bu da Pegasus’un VAFÖK marjının o günlere göre 11 puan artarak %34’e ulaşmasını sağlamıştır.

Sadece Pegasus’un kendi özelinde değil, uluslararası rakipleriyle kıyaslandığında da oldukça yüksek karlılığa işaret eden bu durum, bizce sonuçların en dikkat çeken yanıdır.

Faaliyet dışı gelir/gider tarafında, özellikle Avro’nun USD karşısında değer kazanması sonrası, 2022’nin önceki çeyreklerinin aksine 4Ç22’de kur farkı geliri kaydeden Pegasus’un net karı 4Ç22’de 254 milyon avro, 2022’nin tamamında 431 milyon avro olmuştur. Şirketin, manşet net borçluluğu 2022 sonu 2.4 milyar EUR seviyesine ulaşmıştır ve şirketin son 12 ayda elde ettiği
VAFÖK’ünün 2.8 katı, özkaynaklarının ise 2.6 katıdır. Öte yandan, şirket yönetimi, beklendiği üzere herhangi bir kar payı dağıtmama kararı aldı.

Pegasus, 4Ç22 finansallarında en güçlü sonuçları görmeyi beklediğimiz şirketler arasında yer alıyordu ancak gerçekleşmeler bizim olumlu tahminlerimizin de üzerinde geldi. Şirketin güçlü dış hat talebi ve yüksek birim gelir ortamının sağladığı avantajların yansımasını gördüğümüz 4Ç22 finansallarını olumlu karşılıyoruz ve piyasa tepkisinin de bu yönde olmasını bekliyoruz. +4Ç22 finansalları ışığında ve bugün şirket yönetimini dinledikten sonra model varsayımlarımızın ve mevcut 2023 tahminlerimizin (~%22 AKK büyümesi; ~2,8 milyar avro ciro; ~920milyon avro VAFÖK ve ~410 milyon avro net kar) üzerinden geçeceğiz. 2023 tahminlerimize göre 5.2x FD/VAFÖK ve 6.2x F/K çarpanlarından işlem gören hisse için 32 avro (630 TL) hedef fiyatla AL önerimizi koruyoruz.

Ford Otomotiv'den bedelsiz sermaye artırımı kararı Nükleer savaşta Moskova'nın hedef alacağı ülkeler THY hisse yorumu: Yüksek getiri potansiyeli! Ukrayna'nın Rusya saldırısı piyasaları bozdu BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse