Petkim hissesinde tarihi rekor

Petkim hisseleri, petrol fiyatlarında yaşanan ralliyle beraber tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Oyak Securities Araştırma Direktörü Umut Öztürk yükselişle ilgili, “Şirketle ilgili başka bir haber akışı olmadığı düşünüldüğünde, petrol fiyatlarındaki yükselişten başka bir sebep göremiyorum.” dedi.

Türk petrokimya üreticisi Petkim, 1995 yılında Borsada ilk işlem gördüğü günden beri en yüksek fiyatı gördü. Yükselen petrol fiyatlarının şirket hisselerinin yükselmesinde destekleyici olduğu düşünülüyor.

Şirketin hisseleri, TSİ 16:31’de yüzde 9,4 yükselişle 5,60 TL civarına ulaşırken bugün yüzde 1,5 aşağıda olan BIST 100 ’de en büyük yükselişi kaydetti.

Oyak Securities Araştırma Direktörü Umut Öztürk yükselişle ilgili, “Şirketle ilgili başka bir haber akışı olmadığı düşünüldüğünde, petrol fiyatlarındaki yükselişten başka bir sebep göremiyorum.” dedi.

Kaynak: Bloomberght

Tüpraş (TUPRS) bilanço tarihi açıklandı BİST 100'de dün en çok artanlar/düşenler SPK’nın halka arz sessizliğinin perde arkası BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Yabancı girişi olan BIST hisseleri Gedik Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti