Pimco: TCMB sıkı para politikasını sürdürecek

ABD'li fon yönetim şirketi Pimco'nun gelişmekte olan piyasalardan sorumlu yöneticisi Pramol Dhawan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yüksek enflasyon endişeleri nedeniyle kısa vadede sıkı para politikasını sürdüreceğini öngörüyor.

Reuters'a konuşan ABD'li fon yönetim şirketi Pimco'nun gelişmekte olan piyasalardan sorumlu yöneticisi Pramol Dhawan, Türkiye'deki para ve maliye politikalarının cari açığın azalmasına ve döviz rezervlerinin artmasına katkı sağladığını ifade etti. Pimco, yönetimindeki yaklaşık 2 trilyon dolarlık varlık ile dünyanın önde gelen fon yönetim şirketleri arasında yer alıyor.

Dhawan, "Yüksek enflasyon endişeleri nedeniyle sıkı para politikasının devam etmesi bekleniyor. Politika yapıcılar, çeşitli makro ihtiyati tedbirler alarak parasal aktarım mekanizmasını iyileştirmeye çalışıyor. Bu politikalar, dış kırılganlıklarda etkilerini göstermeye başladı. Cari açık azalırken, Merkez Bankası döviz rezervi biriktirmeye devam ediyor" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda hükümetin alışılmışın dışındaki ekonomi politikaları nedeniyle yabancı yatırımcılar Türk varlıklarından çıkmıştı. Ancak yeni ekonomi politikalarının kabul görmesiyle birlikte yabancı yatırımcılar tekrar Türk varlıklarına yönelmeye başladı. Pimco da geçen yılın sonlarında Türk varlıklarını portföyüne ekledi.

Dhawan, "Politika yapıcılar Kur Korumalı Mevduat (KKM) miktarının kademeli olarak azalmasını sağlarken, dolarizasyonda düşüş devam ediyor" diye ekledi.

Kaynak: CNBC-e

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse SPK, 7 şiketin sermaye artırımını onayladı Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi