Sabancı Holding (SAHOL) hisse yorumu ve hedef fiyatı

Deniz Yatırım, SAHOL-Sabancı Holding için hedef fiyatını 138 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu, hisseyi model portföyünde tutmayı sürdürdü.

Deniz Yatırım, SAHOL-Sabancı Holding için hedef fiyatını 138 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu, hisseyi model portföyünde tutmayı sürdürdü.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Sabancı Holding’in net aktif değerini yaklaşık 315 milyar TL olarak hesaplıyoruz. Son kapanışa göre, net aktif değer iskontosu %39 seviyesinde bulunurken, Aralık 2023’te %47, Ağustos 2024’te de %37 seviyesindeydi.

3Ç24 beklentilerimiz. Henüz 3Ç24’e ilişkin nihai tahminlerimizi oluşturmamış olmamıza karşılık bankacılık segmentindeki zayıflama karşısında düşen enflasyon ile birlikte enflasyon muhasebesinin finansallar üzerindeki baskısının hafiflemeye devam edebileceğini düşünüyoruz. Hatırlatmak gerekirse, TFRS’ye göre 1Ç24 finansallarında 24,3 milyar TL, 2Ç24 finansallarında ise 12,6 milyar TL seviyesinde parasal kayıp kaydedilmişti. Şirket, 3Ç24 finansallarını 6 Kasım 2024 tarihinde açıklayacak.

Genel değerlendirme: Sabancı Holding’i, güçlü bilanço yapısı, orta vadeli hedefleri, yeni ekonomiler tarafında hızlanan yatırımlar ve kesintisiz temettü ödemesi dolayısıyla beğeniyoruz. Sabancı Holding için 12-aylık hedef fiyatımız 138,00 TL seviyesinde bulunurken, önerimiz de AL yönünde. Ayrıca, SAHOL hissesini 12 Mayıs 2023 tarihinden bu yana Model Portföyümüzde taşıdığımızı da hatırlatmak isteriz.

Hisse, yılbaşından itibaren BIST 100 endeksinin %29 üzerinde performans sergilemiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 0,7x PD/DD çarpanından işlem görmektedir.

Raporun tamamına ulaşmak için buraya tıklayın...

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Yabancı oranı sürekli artan hisseler Ekim'de temettü verecek şirketler ve detayları Yabancının Eylül'de en çok alım yaptığı 10 hisse Yabancı yatırımcının radarındaki hisseler Yabancı oranı sürekli artan hisseler