Seans öncesi bilinmesi gerekenler

Haftanın ilk işlem işlem gününde yurt içi ve yurt dışında ekonomik aktiviteye ilişkin önemli gündem maddeleri bulunuyor.

Yeni günde yurt içinde motorlu kara taşıtları ve hanehalkı yurt içi turizm istatistikleri verileri bulunuyor.

Yurt dışında Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantıları, BRICS Zirvesi ve İngiltere bütçe rakamları takip edilecek.

-Öne Çıkan Başlıklar-

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında planlanan bir görüşme olduğunu ifade ederek, “Liderler, Türkiye’de kurulması planlanan doğalgaz merkezi projesini ele alacak” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), "1. Bölge ve 2. Bölge Araç Muayene İstasyonlarının Yapımı, Bakımı ve İşletilmesi Hizmetleri"nin imtiyaz hakkı verilmesi suretiyle özelleştirilmesi için ihaleye çıktı.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’da bir araca füze saldırısı düzenlediğini doğrulayarak, saldırıda İran’dan Hizbullah’a para akışından sorumlu finans kolunun başkanının hedef alındığını açıkladı.

Yurt İçi Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayının motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımlayacak (10.00).

TÜİK ayrıca yılın ikinci çeyrek dönemi için hanehalkı yurt içi turizm istatistiklerini de duyuracak (10.00).

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SAHA EXPO 2024 Uluslararası Savunma Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Açılış Töreni'ne katılacak (11.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na başkanlık edecek (14.00). 

TBMM Genel Kurulunda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin sunuşunu yapacak (15.30).

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze ile bir araya gelecek.

ERDEMİR'in 2024 yılı 3. çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçları açıklanacak.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler Son 10 halka arzın performans tablosu