Şişecam (SISE) hisse yorumu ve hedef fiyat

Deniz Yatırım Şişecam için hedef fiyatını 76,98 TL, tavsiyesini 'AL' olarak korudu.

Deniz Yatırım Şişecam için hedef fiyatını 76,98 TL, tavsiyesini 'AL' olarak korudu.

Rapordaki detaylar şöyle:

Enflasyon muhasebesi uygulanmış verilere göre, Şişecam, 2Ç24 döneminde, 41.797 milyon TL satış geliri, 2.349 milyon TL FAVÖK ve 2.375 milyon TL net kar açıkladı. Muhasebe değişikliği nedeniyle 2Ç24 dönemi finansallarında, parasal kazanç/kayıp kalemi altında 2.606 milyon TL’lik olumlu etki oluştu.

Enflasyon muhasebesi etkilerini içeren 2Ç24 dönemi finansallarında, satış geliri, FAVÖK ve net karda azalış gerçekleşirken Şişecam UK tarafından gerçekleştirilen Eurobond ihracı ile nakit akışında iyileşme gerçekleşti. Eurobond ihracı kaynaklı nakit akıştaki iyileşmenin yatırımcı algısı üzerindeki beklenen toparlanmada ilk etap açısından etkili olamayacağını düşünerek açıklanan finansalları muhasebe kayıtları açısından olumsuz olarak değerlendiriyoruz.

Genel değerlendirme: Mevcut durumda, Şişecam için 12-aylık hedef fiyatımız 76,98 TL ve AL yönündedir. Hisse, yıl başlangıcından itibaren BIST 100 endeksinin %27 gerisinde performans göstermiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse, 8,5x F/K ve 12,7x FD/FAVÖK çarpanlarından işlem görmektedir.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayın...

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse SPK, 7 şiketin sermaye artırımını onayladı Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA bugün 2.4 milyar liralık net alım yaptı! Oba Makarna'dan yaşanan patlamayla ilgili açıklama BIST’ten 4 şirkete tedbir kararı!