TEB Yatırım, bankacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi

TEB Yatırım, bankacılık hisselerindeki detaylı analizini yatırımcılarla paylaştı. Kurum ayrıca yeni hedef fiyatını da belirledi.

TEB Yatırım, bankacılık hisselerindeki detaylı analizini paylaştı. Kurum ayrıca yeni hedef fiyatını da belirledi.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Akbank (AKBNK TI; TUT; HF: TL48,11)

2024T yılı için net kar tahminimizi %26 oranında aşağı yönlü revize ederek net karda bir önceki yıla göre %5'lik hafif bir düşüş bekliyoruz. Değişikliğin önemli kısmı, yüksek swap maliyetleri nedeniyle çok daha düşük gelmesini tahmin ettiğimiz swap maliyetiyle düzeltilmiş net faiz marjı tahminlerinden ve 2024T'de TCMB'nin daha şahin bir tutum sergilemesi beklentimizden kaynaklanmaktadır. Ayrıca bankanın 2023T'deki ticari gelirinin, döviz piyasasında azalan müşteri faaliyeti nedeniyle önemli ölçüde düşmesini muhtemel görüyoruz.

Revize edilmiş 2024T tahminlerimize göre AKBNK, 0,81x PD/DD ve 3,4x F/K seviyesinde, 3,1x seviyesindeki özel banka emsallerinin ortalamasına göre küçük bir primle işlem görüyor.

Bankalar için 2026 yılına kadar %31 özsermaye maliyeti kullandığımızdan indirgeme oranı varsayımlarımızı değiştirmedik. 2026 sonrası içinse enflasyonun orta onlu seviyelere ineceğini varsayarak %24 özsermaye maliyeti kullandık. Iskonto oranı varsayımımızda herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.

Buna göre, uç dönem olan 2030 sonu itibarıyla hedef Tier-1 sermaye oranı üzerinden AKBNK'yi 1,03x (değişiklik yok) PD/DD üzerinden değerliyoruz. Tahminlerimiz 2024T için aşağı yönlü revize edilirken, 2025T için net kar beklentilerimizi bir miktar artırdık.

Tahminlerimizi 2024T sonuna kaydırarak HF'mizi %10 artırarak 48,11 TL'ye yükselttik. %19 ile sınırlı bir yukarı yönlü potansiyeli sebebiyle AKBNK için AL önerimizi TUT'a indiriyoruz. Eylül sonundaki tavsiyemizi yükseltmemizden bu yana AKBNK, nominal olarak TL bazında %21 oranında değer kazanırken, gösterge BIST-100 endeksinin %23 üzerinde performans gösterdi.

TUT tavsiyemize ilişkin yukarı yönlü riskler şunlardır: 1) yatırımcıların ilgisini piyasaya çekecek şekilde çıpalanan enflasyon beklentileri; 2) beklenenden erken bir parasal gevşeme döngüsü başlaması, 3) bankacılık sektörünün kredi büyümesi üzerindeki sınırlamaları kaldıracak mevzuat değişiklikleri. Aşağı yönlü riskler: 1) bozulan makroekonomik ortam ve kredi notu düşmesi, 2) bankanın karlılığını sınırlayacak mevzuat değişiklikleri.

Garanti Bankası (GARAN TI; TUT; HF:74,71)

GARAN'ın özel bankalar arasındaki hisse fiyatı performansı da dikkat çekiciydi; hisse senedi Eylül sonundan bu yana nominal TL bazında %17 oranında değer kazandı.

GARAN, 2023 yılında mevduat maliyetlerini düşük tutmayı başardı ancak sektör ortalaması olan %34'e karşılık TL vadeli mevduatının yaklaşık %48'ini oluşturduğunu tahmin ettiğimiz önemli bir DDM/KKM portföyüne sahip olması fonlama maliyetini yönetme konusundaki esnekliği ileriye dönük olarak olumsuz etkileyebilir.

Özel rakiplerinden farklı olarak GARAN, büyük bir TÜFE’li tahvil portföyü ile de bilançosunu desteklemiyor. Enflasyonun yıl boyunca yüksek kalacağı göz önüne alındığında TÜFE’li tahvillerin hala önemli bir varlık sınıfı olduğunu düşünüyoruz. 9A23 itibarıyla GARAN'ın net kredi büyümesi (kredi kartları hariç) ya da yeni açılan kredilerin %46’sı önümüzdeki 3 ayda vadesi dolacak kredilerden oluşuyor. Bu, bankaya hızlı bir şekilde yeniden fiyatlama yapma avantajı sağlayacaktır. Ancak aynı zamanda GARAN'ın kredi kartı portföyü toplam TL kredi büyüklüğünün 1/3'ü kadar ve kredi kartı kredi faiz oranları son dört aydır durağan seyrederek bu ürünün kârlılığını sınırlamaktadır.

GARAN için 2024T net kar tahminimizi %18 oranında aşağı yönlü revize ettik ve banka net karında bir önceki yıla göre %9 civarında bir düşüş bekliyoruz. Uç dönem 2030 sonu itibarıyla hedef Tier-1 sermaye oranında GARAN'ı 1,19x (değişiklik yok) PD/DD olarak değerliyoruz.

Tahminlerimizin devamında GARAN'a yönelik 12 aylık HF'mizi önceki 67,01 TL'den 74,71 TL'ye yükseltiyoruz. GARAN, özel emsallerinin ortalamasına göre %10'luk bir primle 3,5x 2024T F/K seviyesinde işlem görüyor. 0,86x'lik 2024T PD/DD çarpanı aynı zamanda benzerleri arasında en yüksek değerdir.

TUT tavsiyemize ilişkin yukarı yönlü riskler: 1) döviz mevduatlarının DDM hesaplarına dönüştürülmesine ilişkin düzenlemelerin gevşetilmesi; 2) Türk finansal varlıklarının yukarı yönlü derecelendirilmesi; 3) diğer potansiyel olarak olumlu mevzuat değişiklikleri. Aşağı yönlü riskler: 1) daha yüksek risk primleriyle kötüleşen makro ortam; 2) bankanın kârlılığını sınırlayacak beklenmedik düzenleyici değişiklikler; ve 3) BBVA'nın Mayıs 2022'deki geri alım sırasında satın alınan GARAN hisselerini bir kısmını tasfiye etmeye karar vermesi durumunda oluşabilecek potansiyel hisse fazlası.

Yapı Kredi Bankası (YKBNK TI; AL; HF:30,03)

Eylül sonunda tavsiyemizi yükseltmemizden bu yana YKBNK, nominal olarak TL bazında %19 artış göstererek, gösterge BIST-100 endeksinin %21 üzerinde performans gösterdi.

YKBNK yönetimi, 2024T için kredileri büyütme ve kredi portföyü durasyonu ekleme konusunda istekli. Banka yakın zamanda görece yüksek maliyetli AT-1 tahvilinin yerine Tier-2 sermaye benzeri tahvil ihracını tamamladı.

YKBNK’nin kredilerini büyütmek için yeterli sermayesi ve iştahı var. Ancak yine de faiz getirli aktiflerin büyüme tahminini %38'den %50'ye yükseltirken, daha sıkı kredi-mevduat makası öngörümüz çerçevesinde net kar tahminimizi %16 aşağı yönlü revize ettik. Dolayısıyla 2024T özelinde YKBNK için yatay bir net kar zemini öngörüyoruz.

Revize edilmiş 2024T tahminlerimize göre YKBNK, takibimizdeki özel emsallerine göre en düşük oran olan 0,78x PD/DD ve 2,7x F/K seviyesinde işlem görüyor. Öz sermaye modelimizde, uç dönemde 2030 sonu itibarıyla YKBNK'yi hedef Tier-1 sermayesi üzerinden 1,15x (değişiklik yok) PD/DD üzerinden değerliyoruz. 2024T sonu tahminimize göre YKBNK'nin HF'sini %15 oranında artırıyor ve hisse başına 30,03 TL'ye yükseltiyoruz (önceki HF TL26,05). Mevcut hisse fiyatına göre %37 yukarı yönlü potansiyeli ile hisse senedi üzerindeki AL notumuzu koruyoruz.

AL tavsiyemize ilişkin temel aşağı yönlü riskler: 1) TL varlıkların notunun daha da düşürülmesi ve risk primlerinin artması; 2) beklenenden düşük reel GSYİH büyümesi; 3) TL'nin (ABD Doları karşısında) daha da düşmesinin varlık kalitesi risklerini artırması; ve 4) ücretleri veya net faiz marjı artışını sınırlayacak bir mevzuat değişikliği.

Isbank (ISCTR TI; AL; HF:33,02)

2024T'de ISCTR'deki ana tema, geniş iştirak portföyünün tek bir kuruluş altında yeniden yapılandırılması olacaktır. Ancak bunun bankaya anlık maddi veya sermayesel bir faydası olmayabilir, iştirak gelirlerinin muhasebeleştirilmesinde farklılıklara yol açabilir. Ayrıca bu yıl, bağlı kuruluşlarının bir kısmının (finansal olmayan kuruluşlar veya daha spesifik olarak SISE) enflasyon muhasebesine geçeceği konusunda da bir belirsizlik var; bu, büyük olasılıkla özsermaye tabanının büyümesine ve dolayısıyla ISCTR'ye olan iştirak katkısına faydalı olacaktır. ISCTR aynı zamanda geniş iştirak/sabit varlık ve TÜFE’li tahvil portföyleri nedeniyle 2025T'de bankalar tarafından benimsenecek olan enflasyon muhasebesinden de önemli ölçüde yararlanacaktır.

2024T için ISCTR'nin net kar tahminimizi %39 oranında aşağı yönlü revize ettik ancak yine de bir önceki yıla göre hafif bir artış (%8,3) bekliyoruz. ISCTR'nin geniş iştirak portföyü ve TÜFE’li tahvilleri, bankanın net karını emsallerine göre daha fazla tamponlayacaktır. Ayrıca kredi portföyünün hızlı bir şekilde yeniden fiyatlandırılmasını ve bankanın DDM/KKM hesaplarını yüksek oranların üzerinde teklif vermeden TL mevduata çevirebileceğini düşünüyoruz. Revize edilmiş 2024 tahminlerimize göre ISCTR 0,81x PD/DD ve 3,3x F/K seviyesinde işlem görüyor.

Bu rakamlar, ISCTR'yi tarihsel olarak daha iskontolu olan değerlemeye kıyasla genel olarak özel emsalleriyle aynı seviyeye getiriyor. Ancak bu aşamada, iştirak portföyünün yeniden yapılandırılması ve 2025 yılında geçilecek olan enflasyon muhasebesinden önemli bir yararlanıcı olması yönünde potansiyel olarak olumlu beklentiler göz önüne alındığında, ISCTR’nin emsallerine göre iskontolu fiyatlanmasını beklemiyoruz.

Özsermaye modelimizde, ISCTR'yi uç dönemde 2030 sonu itibarıyla hedef Tier-1 sermayesi üzerinden 1,09x (değişiklik yok) PD/DD üzerinden değerliyoruz. 2024 sonu tahminlerimize göre HF'mizi 30,89 TL/hisse'den 33,02/hisse'ye yükseltiyoruz. Mevcut seviyelerde %33 yükseliş potansiyeli sunan hisse senedi için AL tavsiyemizi sürdürüyoruz.

AL tavsiyemize ilişkin başlıca aşağı yönlü riskler şunlardır: 1) TL varlıkların notunun
daha da düşürülmesi ve risk primlerinin artması; 2) beklenenden düşük reel GSYİH
büyümesi; 3) TL'nin (USD karşısında) düşmesi ve aktif kalitesi risklerinin artması; ve
4) ücretleri veya net faiz marjı artışını sınırlayan herhangi bir düzenleyici önlem
getirilmesi.

Kaynak: https://news-files.foreks.com/attachment/1706250469649_b609b8b5a8ff47329e635f0cd4196666.pdf

Ford Otomotiv'den bedelsiz sermaye artırımı kararı Nükleer savaşta Moskova'nın hedef alacağı ülkeler THY hisse yorumu: Yüksek getiri potansiyeli! Ukrayna'nın Rusya saldırısı piyasaları bozdu BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse