Vera Konsept GYO iddiaları yalanladı!

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), son günlerde dijital medyada çıkan haberler ve yatırımcıların bilgi taleplerine yanıt olarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) önemli bir açıklamada bulundu.

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), son günlerde medyada çıkan haberler ve konuyla ilgili yatırımcıların bilgi taleplerine yanıt olarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) önemli bir açıklama yaptı.

Şirket, gayrimenkul portföyünde yer alan varlıkların satışı, kiralanması veya hak tesis edilmesinin, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının olağan ticari faaliyetleri arasında yer aldığını vurguladı.

Vera Konsept GYO'dan KAP'a yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Şirketimizle ilgili olarak bazı dijital medya mecralarında birtakım haberlerin çıkması üzerine ve yatırımcılarımızdan gelen bilgi taleplerine istinaden Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 9. maddesi gereğince aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur.Bilindiği üzere, Şirketimiz faaliyetlerini gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünde yürütmekte olup, bir gayrimenkul yatırım ortaklığının portföyünde yer alan bir gayrimenkulü satması, kiraya vermesi yada bu gayrimenkuller üzerinde bir hak tesis etmesi olağan ticari faaliyetlerdendir. Bu bağlamda Şirketimizin 12.08.2024 tarihli özel durum açıklamasına konu Elazığ Konsept Vera Projesindeki AVM'nin satışı da bu kapsamda gerçekleştirilmesi planlanan işlemlerden olup, Şirketimiz olağan ticari faaliyetlerine her zaman olduğu gibi devam etmektedir.

Diğer taraftan; Şirketimizin ortaklık yapısında da herhangi bir değişiklik bulunmamakta olup, Şirketimiz hakim ortaklarından aldığımız bilgiye göre Şirketimiz yönetim kontrolü yapısında herhangi bir değişiklik de planlanmamaktadır.Şirketimizin 12.08.2024 tarihli özel durum açıklamasına konu Elazığ Konsept Vera Projesindeki AVM'nin olası satışından elde edilecek fonun, başta Cumhurbaşkanlığı Makamının 8618 sayılı kararı ile Şirketimize satışı onaylanmış olan İstanbul/Kartal/Çavuşoğlu'nda bulunan (2796 ada 366 parsel) 26.958,33 m2 yüzölçümlü taşınmazın satın alım bedelinin karşılanmasında olmak üzere Şirketimizde geliştirilecek projelerde ve yeni arsa alımlarında kullanılması planlanmaktadır."

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse SPK, 7 şiketin sermaye artırımını onayladı Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi