Yeni haftada ekonominin gündeminde neler var?

Faiz kararlarına odaklanılan bir haftayı geride bırakan piyasaları yeni haftada yine yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. Veri akışının yanı sıra, yeni faiz kararları ve açıklanan kararların ardından merkez bankaları yetkililerinin yapacakları açıklamalar yakından takip edilecek.

Piyasalar, geride bıraktıkları faiz kararları odaklı haftanın ardından, yeni haftada da yoğun bir ekonomi gündemi ile karşı karşıya. Veri akışının yanında, yeni faiz kararları ve merkez bankası yetkililerinin bu kararlar sonrası yapacakları açıklamalar da yakından izlenecek

Yurt içinde motorlu kara taşıtları istatistikleri, güven endeksleri, kapasite kullanım oranı, yabancı ziyaretçi sayısı ve dış ticaret rakamları öne çıkıyor.

ERDOĞAN ABD'YE GİDİYOR: GÜNDEM EKONOMİ

Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın ABD'de yapacağı temaslar izlenecek.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti de gündemde yer alıyor.

Yurt dışında Öncü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerinin yanı sıra, ABD'de S&P Case Shiller ulusal konut fiyatları, Richmond Fed imalat endeksi, Conference Board tüketici güven endeksi, cari denge, yeni konut satışları, GSYH, dayanıklı mal siparişleri, bekleyen konut satışları, çekirdek PCE, kişisel gelir ve harcamalar, Michigan tüketici güven endeksi, Almanya'da ifo endeksi, GfK endeksi, işsizlik oranı, Euro Bölgesi'nde güven endeksleri, Japonya'da Tokyo bölgesi tüketici fiyatları takip edilecek.

Yeni haftanın faiz kararları Avustralya, İsveç, Çekya, İsviçre ve Meksika'dan gelecek.

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse