Yıldız Holding Çin’de operasyonlarını büyütmeye devam ediyor

Geçtiğimiz Kasım ayında United Biscuits’i bünyesine katarak dünyanın üçüncü büyük bisküvi şirketi haline gelen Yıldız Holding, stratejik pazarlar arasında gördüğü Çin’de operasyonlarını büyütmeye devam ediyor.

Çin’de ağırlıklı olarak United Biscuits ile varlık gösteren şirket, Çin’in en büyük e-ticaret şirketi Alibaba’nın bünyesindeki Tmall Global platformunda sanal mağazasını açtı. Mağaza, United Biscuits’in üçüncü sanal mağazası. 


Yıldız Holding, atıştırmalık alanında global bir oyuncu olma hedefi ile operasyonlarını sürdürüyor. Bünyesinde bulunan Ülker, Godiva, United Biscuits ve Demet’s Candy ile 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir alanda faaliyet gösteren şirket, stratejik bir pazar olarak gördüğü Çin’deki faaliyetlerini genişletiyor. 

Çin, Yıldız Holding için stratejik pazarlar arasında



Yıldız Holding Çin’de United Biscuits ve GODIVA ile faaliyet gösteriyor

Çin’deki United Biscuits operasyonu McVitie’s Digestives üzerinden yürütülüyor. Bu yeni mağaza ile, United Biscuits’in geleneksel kanaldaki operasyonu e-ticaret ile de desteklemiş oldu. Sanal mağazasını, ülkenin en önemli e-ticaret şirketi Alibaba’nın Tmall Global platformunda açan şirket, artık 386 milyon Çinli tüketiciye bu kanaldan ulaşacak. 



United Biscuits, bu yeni mağaza ile e-ticaret operasyonu kapsamında üçüncü mağazasını açmış oluyor. Şirketin hali hazırda, İngiltere için McVitie’s Sweeet™, Kuzey Avrupa için Delacre Mailbox olmak üzere iki sanal mağazası bulunuyor. Bu mağazaları ziyaret eden tüketiciler, ürünleri kişiselleştirerek satın alma imkanına sahip oluyor.



Çin, bu yıl itibari ile yaklaşık 10 milyar dolarlık bir bisküvi pazarına sahip. Kişi başı yıllık tüketim ise 2,5 kg civarında. İngiltere’de bu rakamın kişi başı 10 kg olduğu göz önünde bulundurulduğunda, pazardaki potansiyel ortaya çıkıyor. Pazarının önümüzdeki 5 yılda 2015 fiyatları ile %6 büyümesi öngörülüyor. 


GODIVA Çin’de büyümeye devam ediyor

Çin aynı zamanda GODIVA için de stratejik bir pazar. GODIVA, Çin’de çikolata kafelerden “flagship” mağazalara, önemli alışveriş caddelerindeki mağaza ve corner’lara kadar birçok değişik mağaza çeşidi ile büyümesini sürdürüyor. 2009 yılında sadece iki olan Çin’deki mağaza sayısı, 2015 Kasım itibari ile 16 şehirde 52’nin üzerinde mağazaya ulaştı. İnternet üzerinden satış ağı ise 160 şehre ulaşacak şekilde genişledi. GODIVA ürün portföyü ise Çin Yeni Yılı gibi özel günlere yönelik yerel koleksiyonlar ile zenginleşti.



Tmall Global platformu ile dünya markaları Çin pazarında

2014 Şubat ayında lansmanı yapılan Tmall Global, Alibaba Group’un Tmall e- ticaret (B2C) operasyonunun bir parçası. Platform, global markalarının online Çin pazarına girmesine fırsat sunuyor. Bu platformda yer alan şirketler, Çin’de fiziksel bir merkez ya da operasyona gerek duymaksızın ürünlerini Çinli tüketicilerin beğenisine sunabiliyorlar. Platform, Tmall.com’un şemsiye kanalı ve Alibaba’nın diğer platformu Taobao.com da dahil edildiğinde her gün milyonlarca tüketiciye ulaşma imkanı sağlıyor.


1999 yılında Jack Ma tarafından kurulan Alibaba, Çin’in en büyük online satış şirketi. Şirket seneler içinde, dünyanın ilk tercih edilen e-ticaret tedarikçi zinciri konumuna geldi. Softbank ve Yahoo!’un en büyük hissedarları arasında yer alan Alibaba, 2014 yılında New York Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24.7 milyar dolarlık hacimli halka arz ile tüm zamanların en büyük halka arzını gerçekleştirmiş oldu.


BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Ford Otomotiv(FROTO) bedelsiz sermaye artırımı SPK Başkanı Gönül'den halka arz açıklaması Yabancı oranı sürekli artan hisseler Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri Deniz Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti!