Yılın ilk gongu gongu Bulls GSYO’nun yatırımcısı olduğu Oncosem için çaldı

Halka arz rüzgarı devam ederken 2023'ün ilk gongu Bulls GSYO’nun yatırımcısı olduğu Oncosem için çaldı.

Yüksek büyüme potansiyeli taşıyan, vizyoner girişimcilerin projelerine destek veren Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın yüzde 5 pay sahibi olduğu Oncosem 104 milyon 125 bin TL halka arz büyüklüğü ile borsada işlem görmeye başlayacak.

Gong töreninde konuşan Bulls GSYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kemal Akkaya, “İnsana değer veren ve insana birinci dereceden dokunan firmalara yatırım yapmak bizim en önemli kriterlerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Hedefleri doğrultusunda, yüksek büyüme potansiyeli taşıyan, yenilikçi bakış açısına sahip, vizyoner girişimcilerin projelerine destek veren Bulls GSYO, yenilenebilir enerji, teknoloji, sağlık, spor alanındaki gelecek vaat eden şirketlere yatırımları ile dikkat çekiyor.

Şirketin yüzde 5 oranında yatırımcısı olduğu Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arzı sonrası yılın ilk gong töreni gerçekleşti. İnfo Yatırım aracılığıyla gerçekleştirilen 28-29 Aralık 2022 tarihlerinde arasında talep toplanan halka arz sonunda Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka arz büyüklüğü 104 milyon 125 bin TL oldu.

İNSANLARA DOKUNAN ŞİRKETLERE YATIRIM

İnsanlara dokunabilecek, sürdürülebilir girişimlerin yatırım alanlarına girdiğini belirten Bulls GSYO’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kemal Akkaya, “Türkiye’de üretim yapan firmaların markalarının globalleşmesi hedeflerimiz arasında. Oncosem, Cumhuriyetimizin 100. yılının ilk halka arzı oldu. İnsana değer veren ve insana birinci dereceden dokunan firmalara yatırım yapmak bizim en önemli kriterlerimiz arasında yer alıyor. Sağlık sektörünün ne kadar önemli olduğu ortada. 2013 yılından beri hızlı bir büyüme gerçekleştiren Oncosem 200 dolar civarında olan kanser kitlerinin kişi başı maliyetini, yapmış olduğu yerli üretimle beraber 15 doların altına indirdi. Bu hem ülkemiz için hem de bundan yararlanacak insanlar için çok önemli. Talep toplamada sağladığı başarı için kendilerini tebrik ediyorum. Bu sonuçlar Oncosem’e olan inancımızın güzel bir göstergesi oldu” dedi.

“İLERİDE BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUZ”

Oncosem paylarının mevcut halka arzında 1 TL nominal değerli payların halka arz fiyatı 17,50 TL olarak açıklandığı bilgisini paylaşan Akkaya, “Belirlenen halka arz fiyatı ile halka arz büyüklüğünün 104 milyon 125 bin TL olarak gerçekleşti. Halka arzda bireysel yatırımcılar nihai tahsisat tutarının 3,7 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 41,4 katı, yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsisat tutarının ise 5,5 katı olmak üzere 17,7 katı filtrelenmemiş talep geldi. Yılın ilk gong töreni ile birlikte Oncosem’in geleceğinin çok parlak olduğuna ve ileride büyük bir gelişim göstereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

"BAŞARALI BİR HALKA ARZ GERÇEKLEŞTİ"

Törende konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, şunları söyledi:

“Oncosemin Borsamızda işlem görmeye başlayacak olması nedeniyle düzenlenen halka arz törenine hoş geldiniz.

Oncosem, ar-ge çalışmaları sonucu ürettiği patentli cihazlarıyla sağlık teknolojisi alanında başarılı bir performans göstermektedir. Faaliyetlerindeki bu başarılı performansı halka arzına da yansımış durumdadır.

Halka arzında gelen yüksek taleple ve yaklaşık 104 milyon TL tutarında halka arz geliriyle başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bu başarılı halka arzdan dolayı emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

2022 yılında gerçekleşen bazı halka arzlarda gördüğümüz gibi, Oncosemin halka arzında yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcılardan gelen yüksek talep, hem Oncoseme, hem de sermaye piyasalarımıza olan güveni göstermektedir. Ben bu güvenin 2023 yılında devam edecek olan halka arzlarda da devam edeceğini düşünüyorum.

Yılın bu ilk gong töreninde, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı ve Borsamızın kuruluşunun 150. yılı olan 2023 yılının, şirketlerimize, yatırımcılarımıza, aracı kurumlarımıza, tüm paydaşlarımıza, borsamıza, sermaye piyasamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

“KAZANCIMIZI ORTAKLARIMIZLA PAYLAŞARAK BÜYÜTECEĞİZ”

Oncosem Yönetim Kurulu Başkanı Erol Çelik ise Oncosem’in yeni yılın ilk halka arzı olması ve Cumhuriyetin 100'üncü yılına denk gelmesinin önemine işaret ederek, “Türkiye Yüzyılı'na da hizmet edecek bir proje olarak bu sorumluluğu üstümüze alıp hedeflerimiz doğrultusunda azimle çalışacağız.” dedi.

Çelik, kemoterapi ilaç hazırlama sistemleri üretiminde dünyada yeni teknolojiler geliştirmeyi başardıklarını ifade ederek, Türkiye'de şu an kemoterapi tedavisi gören her 2 hastadan 1’inin tedavisinin Oncosem’in üretmiş olduğu yüzde 80 yerlilik oranı ile tamamen milli olan bu teknolojilerle yapıldığını söyledi.

Çelik, yatırımcılardan aldıkları güç ile Borsa İstanbul’da olduklarını aktararak, halka arzın kendilerinin şeffaflık ve kurumsallık gücünü daha da pekiştireceğine inandıklarını söyledi.

36 binin üzerindeki yeni ortağın sorumluluğunu hissettiklerini anlatan Çelik, Oncosem olarak Türkiye’de yazdıkları başarı hikayesini, globalde Türkiye’nin benzeri bir hikayeye çevirebilmek için çalışacaklarını dile getirdi.

Çelik, “Paylaşılan şey büyüyor inşallah biz de kazancımızı yeni ortaklarımızla paylaşarak büyütmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler