ANSGR-Anadolu Sigorta hisse yorumu ve hedef fiyatı

Ak Yatırım, ANSGR-Anadolu Sigorta için tavsiyesini 144,00 TL hedef fiyat ile "endeks üstü getiri" olarak başlattı, hisseyi araştırma kapsamına aldı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, ANSGR-Anadolu Sigorta hissesi için hazırladığı raporda yer alan detaylar şu şekilde:

"Olumlu görüşümüz (i) önümüzdeki birkaç çeyrek boyunca yüksek reel faiz ortamının süreceği beklentimizi ve (ii) hisse fiyatlarının zirve seviyelerinden yaklaşık %40 oranında geri çekilmesi sonrası cazip sektör çarpanlarının sunduğu güçlü yatırım fırsatını yansıtıyor.

Hedef fiyatlarımız üzerinden ima edilen 12 aylık ileriye dönük F/DD çarpanları Anadolu Sigorta için 0,9x ve Türkiye Sigorta için 1,5x düzeyindedir. Şirketlerin mevcut 12 aylık F/ DD çarpanları ise sırasıyla 1,4x ve 2,9x olup (3 yıllık ortalamalar 1,7x ve 2,7x), güçlü getiri potansiyelini desteklemektedir. 2024'te sırasıyla %74 ve %100'lük güçlü net kâr artışı sağlamasını beklediğimiz iki şirket için, 2025'te daha ılımlı %24 ve %29'luk (baz yılındaki karşılık düzenlemesinin etkisi hariç yaklaşık %40 artış) net kâr artışı öngörüyoruz.

Makro tahminler ışığında, finansal gelirlerde sınırlı artış (TL getirilerin düşmesine bağlı olarak) paralelinde 2026’yı sigorta şirketlerinin ortalama yüzde on beşler civarı net kâr artışı sağlayacağı bir geçiş dönemi olarak öngörüyoruz. Dolayısıyla, 2024, 2025 ve 2026 yıllarındaki özkaynak kârlılığı tahminlerimiz (Anadolu Sigorta için %63, %48 ve %39; Türkiye Sigorta için %78, %56 ve %44), söz konusu yıllar için ortalama enflasyon beklentilerimizin oldukça üzerinde kalmaktadır.

Türkiye'de brüt hayat dışı prim üretimindeki artışların, sigorta penetrasyonunun artması ve ekonomik koşullardaki toparlanmanın etkisiyle gelecekte ortalama enflasyonu geçmesini öngörüyoruz. Kısa-orta vadede TL'nin ılımlı değer kazancı, uzun vadede ise dengeli bir döviz seyrinin teknik açıdan aşağı yönlü riskleri azaltmasını, orta-uzun vadede enflasyon beklentilerine göre makul getiri düzeylerinin korunacağını ve yönetilen fonların büyümesiyle finansal gelirlerin güçlü kalmaya devam edeceğini öngörüyoruz.

Ayrıca, zorunlu trafik sigortasında tavan fiyatın kaldırılması ve serbest tarifeye geçişin, uzun vadede ek yukarı yönlü getiri yaratabileceğini ve her iki şirketin de kârlılık ve güçlenen sermaye yapısı ile önümüzdeki yıllarda hissedarlarına güçlü temettü değeri sunacaklarını değerlendiriyoruz. Özetle, net kâr ivmesinde yavaşlama eğiliminin zaten fiyatlandığını göz önünde bulundurarak, hisseler için mevcut fiyat seviyelerini yatırım için cazip buluyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar