Apple'dan piyasa değeriyle tüm zamanların rekoru!

Apple hisseleri Salı günü değer kazandı ve işlem seansını 3,5 trilyon doların üzerinde bir piyasa değeriyle tamamladı. Bu, herhangi bir şirketin şimdiye kadar ulaştığı en yüksek değer.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Apple hisseleri Salı günü değer kazandı ve işlem seansını 3,5 trilyon doların üzerinde bir piyasa değeriyle tamamladı.

Dow Jones Market Data'ya göre, hisseler 228,68 dolara yükseldi ve Apple'ın piyasa değeri 3,507 trilyon dolara ulaştı. Bu, herhangi bir şirketin şimdiye kadar ulaştığı en yüksek değer. Apple'ın ardından Microsoft ve Nvidia geliyor.

Yapay zeka ve Apple Intelligence

Apple'ın yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda Haziran ayı başında tanıttığı yapay zeka girişimi Apple Intelligence, hisselerin yükselmesine büyük katkı sağladı.

Apple, yapay zeka konusunda sessiz kalmıştı ancak Apple Intelligence'ın tanıtılmasıyla birlikte tüm gücüyle bu alana yöneldi. Apple, OpenAI ile iş birliği yaparak ChatGPT'yi bir sonraki iPhone, iPad ve Mac işletim sistemlerine entegre etmeyi planlıyor ve geçtiğimiz hafta bir OpenAI yönetim kurulu koltuğunu kaptı.

Apple'ın tarihi rakibi Microsoft da AI girişiminde bir yönetim kurulu koltuğuna sahip.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Şirket Haberleri Borsa
Yorumlar