Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi gün ortasında Saat 13:00 itibarıyla yüzde 0,77 yükseliş ile 9000 puanın üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Öte yandan yatırımcılar en çok işlem yapan aracı kurumların tercih ettiği hisseleri de merak ediyor. Bu aracı kurumların hisse hareketlerini sizler için derledik.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'da haftanın dördüncü işlem gününde pozitif seyrediyor. Saat 13:00 itibarıyla BIST 100 endeksi gün ortasında yüzde 0,81 yükseliş ile 9085 puanda işlem görmeye devam ediyor. Öte yandan işlem hacmi ise 33 milyar TL'ye yaklaştı.

Son verilere göre, piyasada en fazla alım-satım gerçekleştiren aracı kurumlar ve bu kurumların portföylerinde öne çıkan hisse senetleri şu şekilde:

Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde en çok net alış yapan aracı kurumlar sırasıyla Yatırım Finansman, Garanti Yatırım ve Ak Yatırım oldu.

Yatırım Finansman'ın en çok alım yaptığı ilk 3 hisse: EREGL, THYAO, BIMAS

Garanti Yatırım'ın en çok alım yaptığı ilk 3 hisse: EKGYO, ISCTR, KCHOL

Ak Yatırım'ın en çok alım yaptığı ilk 3 hisse: BIMAS, GARAN, AKBNK

EN ÇOK HANGİ ARACI KURUMLAR SATTI?

Öte yandan endekste net satıcı tarafta ise Bank of America, QNB, Gedik Yatırım yer aldı.

Bank Of America'nın en çok satış yaptığı ilk 3 hisse: THYAO, KOZAL, AKBNK

QNB'nin en çok satış yaptığı ilk 3 hisse: AKBNK, EREGL, BIMAS

Gedik Yatırım'ın en çok satış yaptığı ilk 3 hisse: GARAN, SAHOL, ISCTR

GÜNLÜK NET PARA GİRİŞ/ÇIKIŞI NEDİR?

Günlük net para girişi/çıkışı, belirli bir piyasaya ya da bir hisse senedine, belirli bir işlem anında/gününde, işlemlere taraf ilk 5 veya 10 kurum toplam işlemlerinin farkı giren veya çıkan tutarın farkını ifade eder. Bu şekilde alış ile satışa taraf belli bir sayıdaki kurumların alış satış farklarının pozitif farkı para girişini, negatif farkı da para çıkışını ifade eder.

Bu değer, belirli bir işlem anında/gününde belli bir piyasaya ya da bir hisse olan ilgi ve piyasa dinamiklerini anlamak için kullanılır.

Günlük Net Para Girişi: Belirli bir piyasaya ya da bir hisse senedinde, belirli bir işlem anında/gününde, işlemlere taraf ilk 5 veya 10 kurum toplam işlemlerinin pozitif farkıdır.
Bu durum, olumlu olmakla birlikte fiyatın yükseleceği hususunda mutlak bir sonuç vermez.

Günlük Net Para Çıkışı: Belirli bir piyasaya ya da bir hisse senedinde, belirli bir işlem anında/gününde, işlemlere taraf ilk 5 veya 10 kurum toplam işlemlerinin negatif farkıdır.
Bu durum, olumsuz olmakla birlikte fiyatın düşeceği hususunda mutlak bir sonuç vermez.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar