Aselsan (ASELS) hisse yorum ve hedef fiyat

İnfo Yatırım, ASELS-ASELSAN için hedef fiyatını 97,70 TL, tavsiyesini al olarak belirleyerek öneri listesine ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İnfo Yatırım, ASELS-ASELSAN için hedef fiyatını 97,70 TL, tavsiyesini al olarak belirleyerek öneri listesine ekledi.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Aselsan için 97,70 TL hedef fiyat ve %67 getiri potansiyeli ile öneri listemize ekliyoruz. Değerlememizde %60 indirgenmiş nakit akımı analizi, %20 benzer şirket çarpanları ve %20 tarihsel şirket çarpanı kullandık.

ASELSAN’IN BAKİYE SİPARİŞLERİ 11,5 MİLYAR AMERİKAN DOLARI SEVİYESİNE ULAŞTI.

xDünyada jeopolitik tansiyonun yükselmesiyle ülkelerin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla ya (GSYH) oranla ayırdıkları savunma bütçeleri artış eğiliminde. Türkiye’de de kamunun savunma bütçesi bu duruma eşlik ediyor. Pandemi öncesi zirve rakamları 10 milyar USD’nin altında seyreden bakiye siparişlerin 2023 ve 2024 yıllarında 11 milyar dolara dayanması, Aselsan’nın konjonktürde pozitif ayrışması için ışık tutuyor. Savunma sanayi sektöründe projelerin teslim süresi genellikle 3-5 yıl olduğu için, talebin şirketlerin gelirlerine yansıması gecikmeli olarak gerçekleşmektedir. Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte Doğu Avrupa ve Asya bölgelerinde artan savunma sanayi talebi, 2023 ve 2024 yıllarında üretim ve gelire dönüşmeye başladı. 2023 yılının sonuna doğru Orta Doğu’da yükselen gerilimle birlikte artan silah talebinin, önümüzdeki yıllarda savunma sanayi için gelir yaratmaya devam etmesini bekliyoruz. Aselsan’ın bölgeye ihracat yapabilme kapasitesi sayesinde avantajlı bir konumda bulunmasının yanı sıra, Türkiye'nin savunma sanayisine ayırdığı bütçeyi artırmaya devam etmesiyle birlikte, Aselsan’ın bakiye siparişlerinin büyümesini bekliyoruz.

ASELSAN’IN NAKİT AKIŞLARI İYİLEŞME EĞİLİMİ GÖSTERİYOR

Geçmişte ticari alacaklarının tahsilat süresi oldukça uzun olan Aselsan, işletme faaliyetlerinden pozitif nakit akışı üretmekte zorlanıyordu. Bu durum, büyüyen iş hacmi ile birlikte ortaya çıkan işletme sermayesi ihtiyacını dış kaynaklarla finanse etme gerekliliğini doğuruyordu. Ancak, 2021 itibarıyla işletme faaliyetlerinden elde edilen nakit akışlarında görülen iyileşme, şirketin değerlemesine pozitif etki yaratıyor ve büyüme sürecinde finansman maliyeti yükünün azalmasına yol açıyor.

DEĞERLEME

Değerlememiz sonucu, Aselsan’ın adil değerini 97,70 TL olarak hesaplıyoruz. Değerlememizde %60 indirgenmiş nakit akımı analizi, %20 benzer şirket çarpanları ve %20 tarihsel şirket çarpanı kullandık. 12 aylık tahminlerimize göre, hisse senedi 9,2 prospektif FD/FAVÖK oranı ile işlem görmektedir. Bu rasyo, emsal şirketlerin beklenen FD/FAVÖK medyanına kıyasla %31, 1 yıllık tarihsel çarpan ortalamalarına göre de %52 iskontoya işaret ediyor. Türkiye piyasasının uluslararası görünümünün iyileşmesi ve risk priminin azalmasının beklendiği bir ortamda, Aselsan’ın hisse fiyatını emsal şirketlere kıyasla cazip buluyoruz.

ASELS ASELSAN ELEKTRONIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 60.7
Satış 60.75
Değişim 0.65%
Son Değer 60.75
En yüksek 61.6
En düşük 59.85
Haftalık Değişim 3.6689%
Aylık Değişim 3.6689%
Yıllık Değişim 35.06%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar