ASELSAN ve Baykar arasında 95 milyon dolarlık anlaşma

ASELSAN ve Baykar arasında toplam değeri 95 milyon ABD dolarını aşan bir anlaşma sağlandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada söz konusu sözleşmenin yaklaşık 88 milyon dolarının Asya ve Afrika'daki son kullanıcılara yapılacak ihracatları kapsadığı ifade edildi.

KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"ASELSAN ve Baykar arasında, 87.839.218,- ABD Dolar'ı Asya ve Afrika'daki son kullanıcıları için dost-düşman tanıma sistemi, uydu haberleşme sistemleri, telsiz sistemleri, güdüm sistemleri ve elektro-optik sistemlerinden oluşan faydalı yüklerin ihracatına yönelik olmak üzere, toplam tutarı 95.116.802- ABD Dolar olan satış sözleşmeleri imzalanmıştır."

ASELSAN, askeri alanda; hava savunma, radar, elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, güdüm, kara ve silah sistemleri, su altı sistemleri, haberleşme, uydu ve uzay, komuta kontrol sistemleri ile sivil alanda ulaşım, güvenlik, enerji ve sağlık teknolojileri gibi birçok alanda teknoloji geliştiriyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar