Bakan Şimşek, gri listeden çıkış için Singapur'da

Bakan Şimşek, Singapur'da düzenlenecek Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) Genel Kurul toplantısına katılacak. Bu toplantıda, Türkiye'nin FATF'ın gri listesinde bulunma durumu da ele alınacak ve Şimşek'in bu konuda bir konuşma yapması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Singapur'a yaptığı ziyarette yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirecek ve resmi temaslarda bulunacak.

Bakanlıktan alınan bilgilere göre, Bakan Şimşek'in bugün başlayan Singapur ziyareti yarın akşam sona erecek.

FATF Genel Kurulu'na Katılım

Bakan Şimşek, Singapur'da düzenlenecek Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) Genel Kurul toplantısına da katılacak. Bu toplantıda, Türkiye'nin FATF'ın gri listesinde bulunma durumu da ele alınacak ve Şimşek'in bu konuda bir konuşma yapması bekleniyor.

FATF, dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu değerlendiren bir kurum olarak, 2021 yılında kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede eksiklikler nedeniyle Türkiye'yi gri listeye almıştı. Türkiye'nin ekonomi yönetimi ise, ülkenin gri listeden çıkarılmasını beklerken, aksi bir kararın siyasi olacağını belirtiyor.

Yatırımcılarla Görüşmeler

Şimşek, Singapur'da iki gün boyunca çok sayıda yatırımcıyla görüşmeler yapacak ve ikili resmi temaslarda bulunacak. Singapur Başbakanı ve Maliye Bakanı Lawrence Wong ile bir araya gelecek olan Şimşek, ayrıca Singapur Cumhurbaşkanı Tharman Shanmugaratnam tarafından da kabul edilecek. Bu görüşmelerde, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler değerlendirilecek.

Asya'yı Yatırıma Davet

Şimşek, temasları kapsamında Asya'daki reel sektör temsilcileriyle de buluşacak. Asya'da gerçekleştireceği ilk "road show" kapsamında küresel yatırım fonlarının yöneticileriyle görüşmeler yapacak ve Türkiye'nin ekonomi programını anlatarak şirket ve fonları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet edecek. Şimşek'in görüşeceği şirketler, doğrudan yatırım potansiyeli açısından büyük önem taşıyor.

Singapur, Güneydoğu Asya'nın önemli ticaret ve finans merkezlerinden biri olarak, Türkiye ile kapsamlı bir Serbest Ticaret Anlaşması bulunuyor. Türk şirketleri Singapur'u Asya pazarı için bir üs olarak görürken, Türkiye de Singapur merkezli şirketlerin Avrupa Birliği pazarına erişimi için stratejik bir konumda bulunuyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar