Bakan Şimşek: "Yeşil dönüşüm için ihracatçılarımıza destek"

Bakan Şimşek, X'te Türk Eximbank'ın gönderisini alıntılayarak açıklamada bulundu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Eximbank, IBRD garantisi ile 1 milyar Euro tutarında 1 milyar Euroluk kaynakla Türkiye'nin iklim değişikliğine uyum çabalarına destek olduklarını açıkladı:


Türk Eximbank olarak, “IBRD garantisi ile temin ettiğimiz 1 milyar Euro tutarındaki 10 yıl vadeli kaynak ile’’ Türkiye'nin iklim değişikliğine uyum çabalarına destek oluyoruz.

İhracatçılarımız, Avrupa Birliği’nin belirlediği sera gazı emisyon azaltımı hedefine ulaşmaları amacıyla düzenlediği CBAM sebebiyle “karbon vergisi” şeklinde ithalat tarifelenmesinden etkilenecektir. İhracatçılarımızın, Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması’na (CBAM) adaptasyonuna ve uygun koşullu finansmana erişiminin sağlanmasını destekleyerek uluslararası rekabet gücünün artırılmasına büyük önem veriyoruz.

Türk ihracatçılarının yeşil dönüşümlerini ve uygun maliyetli uzun vadeli finansman yoluyla yeşil ihracatını, Türk Eximbank olarak sürekli desteklemeye devam ediyoruz.

Bakan şimşek ise bu gönderiyi alıntılayarak:

Yapısal reform programımızın önemli bileşeni olan yeşil dönüşümü hızlandırmak için ihracatçılarımızı destekliyoruz.

Türkiye Yeşil İhracat Projesi kapsamında Dünya Bankası garantisi ve Bakanlığımızın da karşı garantisiyle sağladığı kaynakla Eximbank yeşil ihracata uygun koşullu finansman imkanı sunuyor.

açıklamasında bulundu.

Kaynak: X

Kategoriler Gündem
Yorumlar