Bakan Şimşek'ten 'Gri Liste'den çıkış için kritik ziyaret

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkabileceği FATF toplantısına katılmak üzere Singapur'a gidiyor. Türkiye, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede 40 standardın 39'u ile uyumlu ve ekonomi yönetimi, gri listeden çıkmayı bekliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu ay sonunda yapılacak olan ve Türkiye'nin gri listeden çıkma ihtimalinin değerlendirileceği FATF toplantısına katılmak üzere Singapur'a gidecek. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa göre, Şimşek 28 Haziran'daki ilgili toplantıya katılacak.

Türkiye 40 standardın 39'u ile uyumlu

Türkiye, 2021 yılında kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geri kaldığı için, mali suçlarla mücadelede dünya ekonomilerinin uyumunu tespit eden FATF tarafından gri listeye alınmıştı. Türkiye, FATF'ın belirlediği 40 standardın 39'u ile uyumlu durumda.

Geçen ay FATF'tan bir heyet, Türkiye'nin kara para aklama ve yasa dışı finansmanın önlenmesine ilişkin uygulamalarını yerinde değerlendirmek üzere Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Ekonomi yönetimi, Türkiye'nin ay sonunda gri listeden çıkmasını bekliyor. Yetkililer, aksi bir kararın siyasi nedenlerden kaynaklanacağını belirtiyor.

Kaynak: CNBC-e

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar