BİM BIMAS hisse yorumu ve hedef fiyatı

AK Yatırım'ın hazırladığı hisse önerileri kısmında BİM'le ilgili önemli tespitlere yer verildi. AK Yatırım, "Yüksek enflasyon ve maliyet baskılarına rağmen, Bim'in güçlü bilançosu ve mağaza genişleme planları, hisse performansında olumlu etki yaratacak." tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

AK Yatırım tarafından hazırlanan raporda BİM hissesi için yılın geri kalanında makro koşulların hızlı tüketim sektörleri için dayanıklı tüketim sektörlerine kıyasla halen daha destekleyici olmaya devam edeceğinin altı çizildi.

Analistler, mevcut makroda tüketimin geleneksel kanaldan modern kanallara kaymaya devam etmesi ve indirimli zincirlerin bu trenderden en büyük payı almasını bekliyor. Raporda, 'Rakiplerine kıyasla güçlü mağaza verimliliği ve kanıtlanmış yönetim şekli ile Türkiye gıda perakende pazarında lider olan Bim’in sektördeki bu trenderden faydalanmak için en iyi konumlanmış oyuncu olduğunu düşünüyoruz' sözleriyle de bu düşünce destekleniyor.

Bim’in Gelecek Beklentileri

Ak Yatırım'ın analizinin devamında şöyle denildi:

"Bim, pazar payı kazanmaya devam etmesini ve 2024'te sektörde en yüksek satış büyümesi ve düzeltilmiş FAVÖK büyümesi göstereceğini öngörüyor. Bim, son 3 yılda toplam ~2.900 net yeni mağaza açarak (deprem nedeniyle 225 mağaza kapanmasına rağmen) %40 yıllık bileşik büyüme oranı göstermiştir. Önümüzdeki 3 yılda yıllık +1000 net yeni mağaza açılışı ve +%8 YBBO ile ivmenin devam etmesini bekliyoruz. Yüksek gıda enflasyonu, hızlı mağaza açılış hızı ve nispeten ilk yarıyılda düşük baz etkisi sayesinde Bim’in 2024 yılında yıllık %78 ciro büyümesi göstermesini bekliyoruz.

Yatırım Teması ve Performans Beklentileri

Bim’in TL’de reel değer kazancı ile birlikte en büyük maliyet kalemi olan dolar bazında %27 büyümeye işaret ediyor. Özellikle yılın ilk yarısında, artan enerji ve personel maliyetinde ciddi baskıya rağmen, FAVÖK marjında 2024 yılında daralma öngörmüyoruz. Personel giderleri üzerindeki baskı, operasyonel kaldıraç iyileşmesiyle birlikte her çeyrekte azalarak yılın ikinci yarısında daha güçlü bir FAVÖK marjına işaret ediyor.

Değerleme ve Hedef Fiyat

Bim'in 2023 yılı başından beri güçlü hisse performansı (endeks relatif +110%) çarpanları genişlemeye devam ediyor. Hisse 14,7x 2024T ve 10,8x 2025T F/K ile uluslararası benzerlerine ve kendi 7 yıllık tarihi ortalamalarına göre yaklaşık +%20 iskontolu işlem görüyor. Mevcut hedef değerimizi 676TL’ye sınırlı getiri sunmasına rağmen, risksiz getiri oranı varsayımında önümüzdeki dönemde yapmayı planladığımız aşağı yönlü revizyon ile tahminlerin artacağını öngördüğümüz hisse için 'Endeks Üstü Getiri' tavsiyemizi yeniliyoruz.

Hisse Performansını Etkileyebilecek Faktörler

Güçlü bilanço akışı, Türkiye’ye ilişkin risk algısının düzelmesi ve yabancı sermaye girişlerinin önemli 'olumlu' katalizörler olarak öne çıkıyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar