BİM hisse yorumu: Hedef fiyatını yükseltti

Alnus Yatırım, BIMAS-BİM Birleşik Mağazalar için hisse hedef fiyatını 556 TL'den 657 TL'ye, tavsiyesini "nötr" den "al"a yükseltti

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BİM Birleşik Mağazalar, 2024 yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Raporda öne çıkan başlıklar şöyle:

Öne Çıkan Finansal Sonuçlar

Mağaza Artışı: Geçen yılın ilk çeyreğinde 11,525 olan mağaza sayısı, bu yılın aynı döneminde 12,791'e yükseldi. Bu artışla birlikte müşteri trafiği de %5 oranında arttı.
Satış Hasılatı: Artan müşteri trafiği ve enflasyon etkisiyle satış hasılatı, geçen yılın aynı dönemine göre 15,14 milyar TL artarak önemli bir büyüme kaydetti.

Maliyet ve Kâr: Satışların maliyeti enflasyon nedeniyle 10,78 milyar TL artarken, brüt kâr 4,36 milyar TL olarak gerçekleşti.

Faaliyet Giderleri: Maaş zamlarının etkisiyle faaliyet giderleri 3,34 milyar TL artış gösterdi. Buna rağmen esas faaliyet gelirleri 1,19 milyar TL ve FAVÖK 1,44 milyar TL arttı.
Net Kâr: Enflasyon muhasebesi kaynaklı olarak 5,68 milyar TL parasal kazanç yazan şirket, dönem net kârını 3,88 milyar TL olarak açıkladı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre 2,71 milyar TL artış anlamına geliyor.

Yatırım Harcamaları: Geçen yılın aynı döneminde 2,758 milyar TL olan yatırım harcamaları, bu yıl 3,628 milyar TL’ye yükseldi. Yatırım harcamalarının satışlara oranı %3,2’den %3,5’e çıktı.
Beklentiler ve Tavsiyeler

Satış Büyümesi: TMS 29 enflasyon muhasebesi uygulaması hariç tutulduğunda, yıl sonuna kadar %70 ila %80 arasında bir satış büyümesi bekleniyor.
FAVÖK Marjı: FAVÖK marjının %7,5 ila %8,0 arasında gerçekleşmesi öngörülüyor.
Yatırım Harcamaları: Yatırım harcamalarının satışlara oranının %3,0 ila %3,5 arasında olması bekleniyor.

Hisse Değeri: Şirket hisseleri için 12 aylık hedef fiyat, 556,00 TL’den 657,00 TL’ye yükseltildi ve “NÖTR” tavsiyesi “AL” olarak güncellendi.

Özet Değerlendirme

BİM’in 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları, şirketin mağaza sayısını ve müşteri trafiğini artırarak büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Enflasyonun etkisiyle maliyetler ve faaliyet giderlerinde artış yaşansa da, net kârdaki artış dikkat çekici. Şirketin 2024 yılı beklentileri, güçlü bir satış büyümesi ve sağlıklı bir FAVÖK marjı öngörüyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar