Bir hisse, bir analiz: TAV Havalimanları

Yapı Kredi Yatırım, TAV hissesi için 48,00 TL hedef fiyatla "tut" tavsiyesini korudu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım, beklentilerin hafif gerisinde net kar açıklayan TAV hissesi için 48,00 TL hedef fiyatla "tut" tavsiyesini korudu.

Raporda yer alan analiz şöyle:

Net kar beklentilerin hafif gerisinde kaldı. TAV, 4Ç21 UFRS finansallarında, 43 milyon avro net zarar açıkladı. Geçen senenin aynı çeyreğinde 84 milyon zarar açıklayan şirket için piyasa beklentisi 36 milyon avro zarar, bizim tahminimiz 39 milyon avro zarardı.

Sonuçlar her ne kadar net kar ve VAFÖK satırında beklentilerin bir miktar altında kalsa da, ne sapmanın boyutu ne de arkasında yatan nedenler esaslı bir endişe unsurudur ve sonuçlar, Kovid-19 sonrası toparlanmanın devam ettiğini göstermektedir. Sonuçlara piyasa tepkisinin de sınırlı olmasını bekliyoruz.

Almatı sayesinde ciro kaybı telafi edildi., TAV, yılın son çeyreğinde 166mn avro gelir elde etti, bu da 4Ç19'da Kovid öncesi performansına paralel ve beklentilerin yaklaşık % 6 üzerinde geldi. Portföye yeni eklenen Almatı'nın katkısı hariç tutulursa, şirketin yolcu hacmindeki %18'lik daralmaya paralel bir ciro daralması hesaplıyoruz.

Gürcistan gelirlere en fazla katkıda bulunan ülke olurken, “yer hizmetleri” iş kolu, uçuşların açılması ve kargo elleçleme sayesinde Kovid-19 öncesine göre en az etkilenen gelir kaynağı oldu. Hem Havas hem de TGS, Kovid öncesi hacimlerinin yaklaşık %90'ına ulaştı. Gümrüksüz
satış ve yeme/içme gelirleri Kovid-19 öncesine göre %6-7 geriledi ve yolcu daralmalarından daha az gerilemiş oldu.

2021'de 150mn EURTAV, 4Ç21'de 32mn avro VAFÖK açıkladı ve tüm yıl VAFÖK'ünü 150mn EUR'ya (%29 VAFÖK marjına) taşıdı. 2019'daki VAFÖK’ü 280mn avroydu. Açıklanan sonuç, daha yüksek personel giderleri ve Almatı’dan beklediğimizden daha düşük marj katkısı nedeniyle bizim tahminimizin gerisinde kalırken, zayıf mevsimselliğe rağmen, başta Antalya olmak üzere özsermaye ile muhasebeleştirilen yatırımlardan daha düşük kayıplar, şirketin kârlılığında ki toparlanmaya yardımcı oldu.

Yeni girişimlerde daha yüksek net borç. TAV'ın net borç pozisyonu, bir yıl önceki 1.010 milyon avro’ya kıyasla 2021 yılsonu itibarıyla 1.247 milyon avro’ya ulaşırken, 2019 sonunda VAFÖK’ün 3,6 kat olan net borç/VAFÖK oranı 6,8’e yükseldi.

ÖZET GÖRÜŞÜMÜZ

Daha güçlü bir 2022. TAV yönetimi 2022 ve orta vadeli beklentilerini açıkladı. Buna göre, 2022'de 71-76mn yolcu ağırlamayı planlayan şirket, %32-35 VAFÖK marjıyla (YKYe: %33) ile 717-745mn avro (YKYe: 705mn avro) gelir elde etmeyi bekliyor. 160- 180mn avro arası yatırım harcaması yapmayı planlayan şirket, bunun 2/3'ünü Almatı için y apacak. Öte yandan, şirket yönetimi, Almatı'nın devam eden yatırımları ve yeni uzatılan Antalya havalimanı ihalesi nedeniyle 2021 karından temettü dağıtmama kararı aldı.

“TUT” önerimizi koruyoruz. TAV’ın 4Ç21 finansalları büyük bir sürpriz içermemektedir. Öte yandan, şirket yönetiminin 2022 öngörüleri, bizim mevcut tahminlerimizin biraz üzerindedir ancak yaz sezonu öncesi varsayımlarımızı gözden geçirmek için acele etmiyoruz. TAV için 3,2 Euro (veya ~48 TL) hedef fiyatla 'Tut' tavsiyemizi koruyoruz

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar