BİST, iki hisseye tedbir kararı aldı

BİST'ten RTA Laboratuvarlari Biyolojik Urunler Ilac ve Makina Sanayi Ticaret A.S.(RTALB) ve Saray Matbaacılık (SAMAT) hisselerine brüt takas tedbiri

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında RTALB.E ve SAMAT.E hisselerinde yeni tedbirler devreye aldı. SPK'nın kararı uyarınca, 4 Eylül 2024 tarihli işlemlerden itibaren bu hisselerde brüt takas uygulaması başlatılacak. Bu tedbir, 3 Ekim 2024 tarihli işlemlerin sonuna kadar devam edecek.

Brüt takas uygulaması, yatırımcıların hisse alım satım işlemlerini daha temkinli bir şekilde yapmalarını sağlamak amacıyla uygulanıyor. Bu süreçte, söz konusu hisselerde daha önce devreye alınmış olan kredili işlem yasağı gibi diğer tedbirler de brüt takas uygulaması süresince yürürlükte kalmaya devam edecek.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Borsa İstanbul
Kategoriler Borsa
Yorumlar