BIST500 endeksi hayata geçiyor

Borsa İstanbul YKB Arıcan, BIST 500 Endeksini bugün itibarıyla hayata geçirileceğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, BIST 500 Endeksini bugün itibarıyla hayata geçirileceğini açıkladı.

Borsa İstanbul BIST 500 Endeksi’nin hesaplanmaya başlandığı duyurdu. Borsa İstanbul’un 150. Yıl Gong Töreni’nde devreye alınan endeks, borsadaki 500 şirketin paylarını içerecek şekilde hesaplandı.

Yapılan açıklamada BIST 500 endeksinin 1 Kasım 2023 tarihindeki gün sonu verilerinden başlamak üzere bugünden itibaren eş anlı verilerden hesaplanmaya başladığı bilgisi verildi. 

Borsa İstanbul’un 150. Yıl Gong Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleşti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar