BofA, Türk bankacılık hisselerinde hedef fiyatını revize etti

Bank of America (BofA) Türk bankalarıyla ilgili analizinde özel bankaları tercih etmeye devam ettiğini vurgularken, kamu bankalarında da yeniden değerlendirme için alanın sınırlı olduğunu ifade etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bank of America, Türk bankalarıyla ilgili yeni bir analiz yayımladı.

David Taranto ve Zümrüt İmamoğlu imzalı 21 Ekim tarihli analizde makro ihtiyati önlemlerin önceki beklentilere göre daha geniş ve kalıcı olması nedeniyle Türk bankalarının net faiz marjındaki toparlanmanın hareketli bir hedef olduğu belirtildi.

Analizde faiz indirimlerinin bankalar için uzun süredir devam eden gelir problemi için bir çözüm olabileceği vurgulandı. Banka analistleri yaklaşan varlık kalitesi döngüsünü de yönetilebilir düzeyde gördüklerini belirtti.

BofA, Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası ve Yapı Kredi'yi tercih etmeye devam ettiğini, cazip alım fırsatı olarak 2024 yılının ikinci yarısında da banka bilançolarında zayıflama öngördüğünü belirtti. BofA dört banka için de 'Al' tavsiyesi verdi. Banka analistleri kamu bankalarında yeniden değerlendirme için ise sınırlı bir alan olduğuna dikkat çekti.

Banka analizinde Türk bankaları için hedef fiyatlar şöyle sıralandı:

BANKA TAVSİYE ESKİ HEDEF FİYAT YENİ HEDEF FİYAT
Akbank AL 90 TL 85 TL
 Garanti BBVA  AL 160 TL 160 TL
Yapı Kredi AL 44 TL 42 TL
İş Bankası AL 21 TL 20 TL
Halkbank Endeks altı 12,7 TL 15 TL
Vakıfbank Endeks altı 19 TL 22,7 TL

 

Kaynak: Bloomberght

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar