BofA'nın üçüncü çeyrek gelirlerinde düşüş

ABD'nin ikinci en büyük bankası olan BofA'nın net geliri yüzde 12 gerileyerek 6,9 milyar dolara veya hisse başına 81 sent'e düştü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bank of America, üçüncü çeyrek karında düşüş yaşadığını açıkladı. Müşteri faiz gelirlerindeki azalma bu düşüşün ana nedeni olarak gösterildi. Banka, müşterilerin daha karlı alternatiflere, özellikle para piyasası fonlarına yönelmesini engellemek için yoğun rekabet ortamında mevduat faizlerini artırmak zorunda kaldı.

BofA'nın net faiz geliri (NII) üçüncü çeyrekte yüzde 3 oranında düşüşle 14 milyar dolara geriledi.

Net faiz geliri: Bankanın verdiği kredilerden kazandığı ve mevduatlara ödediği miktarın farkı,
ABD'nin ikinci en büyük bankası olan BofA'nın net geliri, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 12 gerileyerek 6,9 milyar dolara veya hisse başına 81 sent'e düştü. Geçen yıl bu rakam 7,8 milyar dolar veya hisse başına 90 sent idi.

Bu sonuçlar, geçtiğimiz hafta beklentilerin üzerinde kazanç açıklayan rakipleri JPMorgan Chase ve Wells Fargo ile tezat oluşturdu.

Bankanın kredi kayıpları için ayırdığı karşılık ise geçen yılki 1,2 milyar dolardan bu çeyrekte 1,5 milyar dolara yükseldi. Yüksek faiz oranları, borçlular üzerindeki baskıyı artırarak temerrüt risklerini yükseltti ve bu durum bankaların olası kredi kayıplarını karşılamak için daha fazla karşılık ayırmasına yol açtı.

Öte yandan, Wall Street son aylarda ekonomik faaliyetlerdeki canlanmayla güç kazandı.

Artan güven, müşterilerin borç ve hisse senedi ihraç etmesini teşvik etti. Birleşme ve satın alma faaliyetlerindeki toparlanma da danışmanlık ücretlerini artırdı. Geçen ay Fed'in yaptığı faiz indiriminin, anlaşma sayısında daha fazla artışa neden olabileceği düşünülüyor.

Bank of America’nın yatırım bankacılığı gelirleri bir yıl öncesine göre yüzde 18 artarak 1,4 milyar dolara ulaştı. CEO Brian Moynihan ise yatırım bankacılığı gelirlerinin genel olarak istikrarlı kalmasını beklediklerini belirtti.

Kaynak: CNBC-e

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar