Borsa güne pozitif başladı

BIST100, haftanın ve ayın son işlem gününe %0,22 artışla 10.104,41 puandan başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST100 güne (%0,22)22,31 puan artışla 10.104,41 puandan başladı.

Endeks, dünkü işlem gününe 18,38 puan artışla 10095 puandan başladı. Gün sonunda ise 10082 seviyesinden yatay kapanış gerçekleştirdi. Endekste, gün içinde 10071-10155 bandında hareket gözlendi.

Borsa İstanbul, 89,0 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 46 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 48 şirket negatif olarak kapattı. En çok artan sektör endeksi; “Gıda-İçecek, Metal Eşya-Makina ve Kimya-Petrol-Plastik” olurken, en çok düşen sektör endeksi; “Bankacılık, Madencilik ve Elektrik” oldu.

Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Bim Mağazaları, Tüpraş ve Ford Otomotiv hisselerinden, en yüksek negatif etki ise Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Akbank hisselerinden geldi.

Önceki işlem günündeki geri çekilmenin ardından gün içindeki toparlanma çabasına rağmen zayıf seyir ilerleyen endekste, günün en düşük seviyesine yakın kapanış sergiledi. Buna rağmen endeks 22 ve 50 günlük ortalamalarının üzerinde seyrini korudu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800