Borsa güne yatay pozitif başladı

BIST100 güne (%0,21) 20,12 puan artışla 9.443,74 puandan başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST100 güne (%0,21) 20,12 puan artışla 9.443,74 puandan başladı.

Endeks, haftanın ilk işlem gününe 75,22 puan artışla 9456 seviyesinden başladı. Gün sonunda da %0,45 değer kazanımı ile 9423 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

Endekste, gün içinde 9407-9491 bandında hareket gözlendi. Borsa İstanbul, 76,1 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı.

57 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 42 şirket negatif
olarak kapattı. En çok artan sektör endeksi; “Finansal Kiralama-Faktoring, Madencilik ve Kobi-Sanayi”, en çok düşen sektör endeksi ise; “Spor, İletişim ve Aracı Kurumlar” oldu.

Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Türk Havayolları, Bim Mağazaları ve Ereğli Demir Çelik hisselerinden, en yüksek negatif etki ise İş Bankası C grubu, Turkcell ve Enka İnşaat hisselerinden geldi.

Bulls Yatırım'ın Borsa İstanbul'a dair teknik analiz değerlendirmesinde şu tespitlere yer verildi:

"Endekste gün içi geri çekilmelerde 9.395 - 9.225 - 9.125 puan seviyelerini takip edeceğiz. Yukarı hareketlerde ise sırasıyla 9.430 - 9.525 - 9.625 direnç seviyeleri olarak izlenebilir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800