Borsa İstanbul haftaya 'Şimşek' moraliyle başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni Kabine'de ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul'u da pozitif etkiledi. Endeks açılışta güne yüzde 2,31 artışla 5.233,23 puandan başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni Kabine'de ekonominin başına  Mehmet Şimşek'in getirilmesi, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı olarak geçmiş dönemlerde ekonomi yönetiminde yer alan Cevdet Yılmaz'ın olması Borsa İstanbul'u da pozitif etkiledi. Endeks açılışta güne yüzde 2,31 artışla 5.233,23 puandan başladı.

 Bankacılık endkesi ise güne endeksi güne yüzde 3,57 artışla 4.864,67 puandan başladı.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN ÇARPICI AÇIKLAMLAR

Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilen Mehmet Şimşek, dün düzenlenen törenle Nurettin Nebati'den görevi devraldı. Şimşek, burada yaptığı açıklamada kullandığı 'Temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro-finansal istikrarı önceliklendireceğiz.' sözleri Ortodoks para politikasına dönüş olarak yorumlanmıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar