Borsa İstanbul yeniden 10 bin puanın üzerinde!

Borsa İstanbul BİST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününe yüzde 0,24 primle 9.911,41 puandan açılış yaptı. Açılış sonrası Şimşek'in ABD'li fon yöneticileriyle görüşmesi haber akışının sonrasında endeks yüzde 1,5, bankacılık endeksi de yüzde 4'ü aşan primlenme görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul BİST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününe yüzde 0,24 primle 9.911,41 puandan açılış yaptı.

Açılış sonrası Şimşek'in ABD'li fon yöneticileriyle görüşmesi, Erdoğan'ın açıklamaları gibi haber akışlarıyla birlikte endeks yüzde yüzde 2'ye yaklaştı, bankacılık endeksi de yüzde 4'ü aşan primlenme görüldü.

Analistler, bu alımların kalıcı olabilmesi için 10200 seviyesi üstünde kapanışlara ihtiyaç olduğunun altını çizereken, bu kapanışlar gelmediği sürece teknik olarak zayıf görünümün devam edebileceği uyarısında bulundu.

Borsa İstanbul’da dün BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününde %0,13 geri çekilerek günü 9.887 puan seviyesinden günü tamamlamıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar