Borsa İstanbul yeniden 9 bin puanın üstünde!

Borsa İstanbul, son üç işlem gününde jeopolitik risklerin artışıyla sert kayıplar yaşasa da bugünkü işlemlerde bankacılık hisselerindeki alımların da etkisiyle haftanın son işlem gününü yüzde 2,37 primlenmeyle 9,109.34 puandan tamamladı. İşlem hacmi 78.3 milyar TL oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'da, Ortadoğu'da jeopolitik risklerin yükselmesinin ardından son 4 işlem gününde sert kayıplar yaşanırken; borsa bugünkü işlemlerde pozitif tarafta kaldı.

BIST 100 endeksi, dünkü işlemlerde 6 ay sonra ilk kez 9000 puanın altına sarkarken, yüzde 1,27 değer kaybederek 8.898 puan seviyesinden günü tamamladı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi bugüne ise yüzde 0,62 yükselişle tepki alımlarıyla 8.953 puandan başladı. Endeks, günün ilk yarısında kazançlarının büyük bir kısmını vererek yüzde 0,05 değer kazanarak 8.902,30 puandan işlem gördü.

İlerleyen saatlerde bankacılık endeksindeki alımların artmasıyla birlikte BIST 100 endeksinde primlenme yüzde 2'yi geçti. Endeks haftanın son işlem gününü yüzde 2,37 primlenmeyle 9,109.34 puandan tamamladı. İşlem hacmi 78.3 milyar TL oldu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar