Borsa toparlanma çabasında: Endeks pozitif kapadı

BIST100 Endeksi günü yüzde 1 artışla 10446,24 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 105 milyar 550 milyon TL oldu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST100 Endeksi günü yüzde 1 artışla 10446,24 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 105 milyar 550 milyon TL oldu

BIST 100 endeksi, dünkü sert düşüşün ardından bugün daha çok hafif pozitif yatay hareket etti.

Endeks güne kısmen alıcılı başladıktan sonra dünkü dip seviye olan 10.264 puan seviyesine doğru kısa süreli bir düşüş kaydetti. Bu bölgeden hızlı toparlanan endeks, gün içinde dar bantta dalgalı hareket ederken yükselişini hızlandırdı ve yarım puanlık değer artışıyla 10.400 puan bandının üzerinde kapadı.

Günün öne çıkan haberleri ise şu şekilde:

Deutsche Bank'tan TL tahvil önerisi

Daha önce Türkiye'yi 2024'ün en iyi trade'i olarak seçen Deutsche Bank stratejistleri TL cinsi tahvillerin yatırımcılar için oldukça çekici olduğunu belirtti.

Kripto varlık düzenlemeleri yürürlüğe girdi

Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı ve kripto varlıklarla ilgili önemli düzenlemeler yürürlüğe girdi.

Fenerbahçe yılın ilk yarısında borsayı salladı

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüplerinin 2024'ün ilk yarısına ilişkin performansları belli oldu. Süper Lig'in ikinci sırada tamamlayarak şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe, yılın ilk yarısını yüzde 106,8 yükselişle tamamlayarak yatırımcısının yüzünü güldürdü

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar