Bostic: Faiz indirimi için sabırlıyız

Atlanta Fed Başkanı Bostic, faiz indirimi için acele etmeyeceklerini, enflasyonu %2'ye düşürme hedefinde kararlı olduklarını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Mississippi’de katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, faiz oranlarında indirime gitmek için aceleci olmadığını belirtti. Bostic, şu anki faiz oranının nötr seviyenin oldukça üzerinde olduğunu ve nötr seviyeyi %3 - %3,5 aralığında öngördüğünü söyledi. Enflasyonun %2 hedefine ulaşması gerektiğini vurgulayan Bostic, yeterince uzun süre kısıtlayıcı seviyede kalınmazsa enflasyonun yeniden yükselmesini istemediklerini belirtti ve sabırlı olacaklarını ifade etti.

Bostic, enflasyonun gelecek yıl hedefe ulaşacağını öngörürken, ABD ekonomisinde resesyon beklemediğini ve güçlü işgücü piyasasının devam edeceğini söyledi. Ayrıca, ekonominin agresif faiz artışlarını kaldırabilecek güçte olduğunu dile getirdi.

Fed, geçtiğimiz ay işgücü piyasasını korumak amacıyla politika faizini 50 baz puan indirerek beklenenden büyük bir adım atmıştı. Bostic, bir yıldan uzun süren kısıtlayıcı faizlerin ardından bu indirimin doğru olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: Bloomberg HT

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar