CHP heyeti Bakan Şimşek'le görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'li Yalçın Karatepe ile bir araya geldi. Görüşmede ana gündem asgari ücret ve emekli maaşlarıydı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ankara'da yeni haftanın ilk günü, önemli bir görüşme vardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin Hazine ve Maliye'den sorumlu gölge Bakanı Yalçın Karatepe ile bakanlıkta bir araya geldi.

Heyette ayrıca CHP’yi temsilen iki ekonomi kurmayı Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de yer aldı.

Masada asgari ücret ve emekli maaşları var

CHP'li kurmaylar ayrıca "acil önlem alınması gereken konular" olarak nitelendirdiği başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'e sundu. Görüşme öncesinde toplantıya ilişkin konuşan CHP'li Yalçın Karatepe, "Biz yoksullaştırıcı ekonomi politikalarının karşısında olduğumuzu ifade edeceğiz. Temmuz'dan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğini söyleyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Emekli maaşlarını da gündeme getireceklerini belirten Karatepe, "Enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması gerektiğini söyleyeceğiz" demişti. 

CHP'li Yalçın Karatepe görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu:

Açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

*Önerilerimizi 4 ana başlıkta sunduk.

*Asgari ücrete zam yapılmayacak olmasını şiddetle reddediyoruz. Bu artışın yapılmasının bir zorunluluk olduğunu Sayın Bakan'a ifade ettik.

*Memur emekli aylıklarında zam ise enflasyon farkı artı sözleşmeden gelen bir ifade ile yapılıyor. Mevcut hesaplamalarla memur emeklilerine olan yüzde 20'lik zam yeterli değil.

* Tarım konusundaki düşüncelerimizi de paylaştık, milli gelirin yüzde 1'i kadar olsa ne kadar olurdu. Ne kadar destek oldu buna baktık; 2006 yılından bu güne kadar 89,6 milyar dolarlık desteğin çiftçilerimize sağlanmadığını gördük. Bunun sadece tarım sektörü için değil ulusal bir sorun olduğunu ifade ettik.

* Vergide adaletin sağlanması, vatandaşların ekonomik güçlerine uygun olarak vergi ödemesi, ödenen vergilerin ekonomik güç ile ilişkili olmadığını özellikle düşük gelirli vatandaşların üzerindeki vergi yükünün daha ağır olduğunu ifade ettik. Konu üzerine önerilerde bulunduk.

Toplanti kararı Erdoğan-Özel zirvesinde alınmıştı

Şimşek'in CHP heyeti ile görüşme kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in CHP Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmede alınmıştı. CHP'li heyet daha önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile de görüşmüştü.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar