Commerzbank TL tahminini değiştirmedi

Commerzbank, Türk lirasına ilişkin yıl sonu tahminini koruduğunu açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Commerzbank Gelişen Piyasa Ekonomisti Tatha Ghose tarafından paylaşılan notta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz oranını yüzde 50'ye yükseltmesinin ardından TL'nin istikrarlı bir seyir izlediği belirtildi.

Faiz Artışı ve Enflasyonun Etkisi

Ghose, enflasyonun Haziran ayında aşağı yönlü sürpriz yapmasının yanı sıra Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin toparlandığını vurguladı. ABD'den gelen verilerin de Türk lirası ve diğer gelişen ülke para birimlerini desteklediğine dikkat çeken Ghose, yine de bazı belirsizliklerin devam ettiğini ifade etti.

35 TL Tahmini Korunuyor

Commerzbank, Dolar/TL kurunda yıl sonu için 35 seviyesindeki tahminini koruduğunu açıkladı. Notta, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geleneksel ekonomi politikalarına bağlı kalacaklarına dair piyasaya güvence verdiler. Merkez Bankası yönetimi de enflasyonun önümüzdeki aylarda ılımlılaşacağını öngörüyor. Bu kritik bir test olacak. Enflasyon baz etkisiyle yüzeysel olarak yavaşlayacak ancak temel düzeyde yavaşlama olmazsa politika yapıcılar yeni bir güven krizi yaşayabilir. Dolar/TL'de 2024 sonu için 35 olan 'sembolik tahminimizi' koruyoruz" ifadeleri yer aldı.

Commerzbank'ın bu tahmini, piyasaların Türkiye'deki ekonomik politikaların sürdürülebilirliğine ve enflasyonun kontrol altına alınacağına yönelik beklentilerini yansıtıyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar