Efor Çay'ın halka arzında talep toplama başladı

Efor Çay Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzında 26-27-28 Haziran 2024 tarihlerinde sabit fiyat ile talep toplanacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Efor Çay'ın sermayesinin 300 milyon TL'den bedelli artırımla 363 milyon TL'ye çıkarılması sırasında oluşan 63 milyon TL payın halka arzı gerçekleştirilecek. Mevcut ortak İbrahim Akkuş'a ait 27 milyon TL nominal değerli paylar halka arz edilecek. Böylece toplam halka arz miktarı 90 milyon TL olacak.

Halk Yatırım liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda 1 TL nominal değerli paylar 14,50 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Halka arz büyüklüğü 1 milyar 305 milyon TL, payların satışının ardından halka açıklık oranı %24,8 olacak.

Şirket'in Borsa İstanbul pay kodu "EFORC" olarak belirlendi.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İb­rahim Akkuş, Tokat Erbaa’da 30 bin met­rekare alanda 15 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesisle­rinin inşaat çalışmalarına baş­ladıklarını ve belli bir seviyeye getirdiklerini belirterek, “Yeni tesisimizde siyah çay ve bitki çaylarının yanı sıra soğuk çay ve kahve üretimine başlama­yı hedefliyoruz." dedi.

Efor Çay'ın dökme, demlik, bardak poşet, bitki, meyve form çayı olmak üzere 55 farklı ürünü bulunuyor. Şirket bugün itibarıyla; Trabzon-Of, Artvin-Arhavi'de iki yaş çay üretim tesisi ve İstanbul-Tuzla'da çay paketleme tesisi olmak üzere toplam 49.000 m2'lik üç tesisinde 60.000 ton yıllık üretim kapasitesine sahip.

Efor Çay'ın bağlı ortaklığı Efor Gübre ise Samsun Tekkeköy'de toplam 36.000 m2 alanda, 18.000 m2 kapalı depolama alanı, 1.200 m2 idari binası ve 11.219 m2 antrepo alanıyla faaliyetlerine devam ediyor. Yıllık 59.000 ton gübre satışı gerçekleştiren şirket, 2024 yılında gübre üretimine başlamayı hedefliyor.

Efor Çay'ın madencilik alanındaki kömür faaliyetini ise Samsun, Rize ve Trabzon'da yer alan toplam 32.900 m2'lik tesislerinde sürdürüyor. Bu faaliyetleri doğrultusunda şirketin yıllık 329.000 ton kömür satışı bulunuyor.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Halka Arzlar
Yorumlar