Elite Naturel'den yeni yatırım hamlesi

Elite Naturel, Ankara Polatlı'daki mevcut tesislerinde meyve işleme kapasitesini yüzde 50 artırmak için 4U Seracılık Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile anlaşma sağladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimiz ürün gamını genişletmek ve mevcut tedarik ve dağıtım ağımız üzerinden daha fazla ürünü tüketicilerle buluşturmak amacıyla, Ankara Polatlı'da bulunan ve halen meyve işleme kapasitemizi %50 oranında artıracak yatırımın yapıldığı tesislerimizin içerisine kurulmak üzere, kuru meyve ve sebze üretme amaçlı makine ve ekipmanın satın alınması için, 4U Seracılık Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile anlaşma sağlanmıştır.

4U Tarım'a ait tesislerde yer alan ve meyve-sebze kurutma amaçlı kullanılan tüm ekipman varlık devri yoluyla toplam 21 milyon TL (KDV hariç) karşılığında satın alınacak, satın alma işleminin 13,5 milyon TL'lik kısmı için, yatırımı teşvik belgesi kapsamında KDV muafiyetinden faydalanılacaktır. Satın alma bedeli pazarlık usulüyle belirlenmiştir.

Tesis kurulum işlemlerinin 6 ay içerisinde tamamlanarak üretime başlanması planlanmaktadır. Kurulacak tesisin yaş sebze ve meyve işleme kapasitesi 2300 ton /yıl olup, yılda yaklaşık 220 ton kuru sebze ve meyve üretimi yapılabilecektir. Böylece yeni tesisimizde, Air Dried ürünler de Elite Naturel kalitesi ile piyasaya sunulmuş olacaktır.

ELITE ELITE NATUREL ORGANIK GIDA SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 34.2
Satış 34.24
Değişim -0.68%
Son Değer 34.2
En yüksek 36.42
En düşük 33.9
Haftalık Değişim 23.913%
Aylık Değişim 13.3952%
Yıllık Değişim -35.6538%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar