ENKA İnşaat (ENKAI) hisse yorumu ve hedef fiyatı

İş Yatırım ENKA İnşaat için tavsiyesini 72,00 TL hedef fiyat ile 'AL' olarak yeniden başlattı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım ENKA İnşaat için tavsiyesini 72,00 TL hedef fiyat ile 'AL' olarak yeniden başlattı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Enka İnşaat’ı %59 artış potansiyeli, hisse başına 72TL hedef fiyat ve AL tavsiyesi ile takip listemize tekrar ekliyoruz. ENKAI, mevcut piyasa değerinin %62,9’una tekabül eden 5,0 milyar dolarlık güçlü net nakit pozisyonu ile defansif bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Güçlü nakit pozisyonu, önümüzdeki çeyreklerde faiz oranları düştükçe değer kazanmasını beklediğimiz yabancı devlet tahvillerinden beslenmektedir. Pozitif net kar ivmesi beklentimizin dışında bir diğer önemli husus da, bakiye sipariş büyüklüğünde son dönemde yaşanan artışın orta vadede döviz bazlı istikrarlı bir gelir akışı sağlayacak olmasıdır.

Bakiye sipariş büyüklüğündeki artış ciro büyümesini besleyecek. Tarihi rekor seviyelere ulaşan inşaat segmentinin bakiye sipariş büyüklüğü, Libya ve Türkiye’deki iki büyük yeni sözleşme ile 2Ç24’te 6,0 milyar dolara yükseldi. ENKA’nın faaliyet gösterdiği bölgelerdeki inşaat faaliyetlerinin orta vadede artan enerji ve altyapı yatırımı ihtiyacı sayesinde canlı kalması beklenirken, önemli uluslararası oyuncularla stratejik ortaklıklara sahip olan şirketin yeni proje ediniminde iyi bir konumlanmaya sahip olduğuna inanıyoruz. Segmentin projeksiyon dönemimizde marjlarda hafif bir normalleşme ile istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceğini öngörüyor, bakiye sipariş büyüklüğünün 6,0 milyar dolar civarında seyretmesini ve sipariş-satış oranının uzun vadede 1,0x civarında dalgalanmasını bekliyoruz.

Şirketin önemli büyüklükteki yabancı devlet tahvili portföyü 2025 yılı boyunca net karı destekleyebilir. 2Ç24 sonu itibarıyla özel sektör tahvilleri, yabancı devlet tahvilleri, Türkiye Cumhuriyeti devlet tahvilleri, hisse senetleri ve yatırım fonlarından oluşan 4,0 milyar dolar tutarında önemli bir yatırım portföyüne sahip olan ENKA, özellikle 2022 yılında yüksek faiz ortamında uzun vadeli ABD devlet tahvillerine yüklü yatırım yapmıştır. Faiz oranlarının önümüzdeki dönemlerde düşmeye devam etmesi muhtemel olduğundan, tahvillerdeki değer artışının olumlu etkisinin 3Ç24 sonuçlarından başlayarak 2025 yılı boyunca ENKAI’nin finansal tablolarına yansımasını bekliyoruz.

Riskler. Beklenenden daha zayıf yeni sözleşme edinimi, Türk lirasında öngörülenden daha az değer kaybı, beklentilerin altında elektrik fiyatları ve yeni santrallerin devreye alınmasında olası gecikmeler değerlememiz için başlıca aşağı yönlü riskleri oluşturmaktadır. Öte yandan, elektrik fiyatlarının beklentilerden güçlü seyretmesi ve ENKA’nın faaliyet gösterdiği bölgelerdeki siyasi gerginliklerin yumuşaması başlıca yukarı yönlü risk faktörleridir.

Raporun tamamına ulaşmak için buraya tıklayın...

ENKAI ENKA INSAAT VE SANAYI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 46.04
Satış 46.08
Değişim 0.74%
Son Değer 46.04
En yüksek 47.18
En düşük 45.26
Haftalık Değişim 1.5887%
Aylık Değişim 1.6335%
Yıllık Değişim 42.0308%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar