Erdoğan: Enflasyondaki düşüş yeterli değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadeleye yönelik "Ekonomi programının önceliği olan enflasyonla mücadelede kayda değer mesafe aldık. Enflasyon yavaş yavaş dizginlenmeye başladı ancak düşüş yeterli değil. Biraz daha sabredecek ve çok daha güzel neticeleri göreceğiz" diye konuştu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası kuruluş yıldönümü programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye etrafındaki ateş çemberine rağmen üretim kabiliyetleri, güçlü altyapısı ile adından daha fazla söz ettiriyor. 6 Şubat depremlerinin 104 milyar dolarlık ilave faturasına rağmen uygulanan ekonomi politikalarının olumlu etkilerini görmeye başladık. Ağustosta 4,3 milyar dolar ile 5 yılın aylık en yüksek cari açığı verdik.

Rezervlerimiz artmaya devam ediyor. Eylül itibarıyla yıllık ihracat 260 milyar doların üzerine çıktı. İlk 8 ayda istihdam artışı 654 bin kişi oldu, işsizlik oranı yüzde 8,5 oldu. İşsizliği azaltmayı, istihdamı artırmayı amaçlayan istihdamı destekleyici politikalarımız sürecektir.

"Artık sırada yapısal reformlar var"

Ekonomi programının önceliği olan enflasyonla mücadelede kayda değer mesafe aldık. Birikimimize musallat olan enflasyon yavaş yavaş dizginlenmeye başladı. Enflasyonda düşüş yeterli değil. İnşallah biraz daha sabredecek ve çok daha güzel neticeleri göreceğiz. Ekonomi programımız asla tek ayaklı değildir.

Sadece enflasyon odaklı, mali sıkılaştırma odaklı anlayışla hareket etmiyoruz. Para, maliye ve gelirler politikasını eşgüdüm içinde yürütüyoruz. Mali disiplinden asla taviz vermiyoruz. Artık sırada yapısal reformlarda mesafe kat etmek var. Reformları zaman kaybetmeden hayata geçireceğiz.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar